Cele mai citite

Curelea, antrenor la 33 ani! Îl are în lot pe favoritul lui Rădoi de la FCSB

Unul dintre cei mai prolifici atacanţi din fotbalul românesc, Costin Curelea s-a apucat de antrenorat la doar 33 ani. Este antrenor secund în Liga 2.
Autor: Gabriel Esanu | 14.02.2018 | 10:18

Fostul golgheter al Sportului Studenţesc (86 goluri) este antrenor secund şi jucător la Academica Clinceni. Nu a renunţat la visul de reveni în Liga I, fie în postura de jucător, fie ca antrenor. Atacantul face antrenamentele cot la cot cu elevii săi, însă este mai mereu cu fluierul în mână pentru a corecta greşelile tinerilor săi cochipieri.

Curelea face echipă pe banca tehnică cu Ilie Poenaru, fost jucător la Politehnica Timişoara şi FC Argeş, ultima oară antrenor la grupele de copii ale lui Dinamo. Cei doi au preluat Academica Clinceni de la fostul stelist Erik Lincar. 

“Este şi ceva sentimental pentru mine, aici am crescut şi am învăţat fotbal. Au plecat mulţi jucători, peste jumătate din echipă, dar mie îmi place să reconstruiesc. Ne bazăm pe jucători tineri, cu potenţial, împrumutaţi de la cluburi importante. Un obiectiv realist ar fi o clasare în primele şase. Pe viitor, ne dorim să lansăm proprii noştrii fotbalişti spre Liga 1 şi să devenim o pepinieră pentru cluburile de top din fotbalul românesc”,  a subliniat Ilie Poenaru (41 ani). 

“Gaşca nebună” la Clinceni Ilie Poenaru şi Costin Curelea au adus mai mulţi jucători tineri de la cluburile importante din Liga I şi speră să construiască o echipă ofensivă pe modelul Sportului Studenţesc de acum un deceniu. Ex internaţionalul de juniori Vlad Mihalcea (19 ani), împrumutat de la FCSB, jucătorul pe care Mirel Rădoi l-a promovat, este decarul echipei.

Curelea&Poenaru spun că infrastructura existentă la Clinceni, unde beneficiază de multe terenuri de antrenament şi condiţii de pregătire la nivel de primă ligă, le permit să reconstruiască o echipă care să atace în anii viitori promovarea în Liga I. “Nu am renunţat la cariera de sportiv, sunt încă în putere şi cu siguranţă voi face faţă la Liga2. Îmi place însă mult şi munca de antrenor şi am obţinut deja licenţa UEFA. Eu şi Ilie suntem adepţi jocului în viteză, ne dorim o echipă agresivă, bine aşezată în teren şi care să aibă posesia balonului. 

Am venit împreună la Clinceni deoarece e un club cu condiţii bune, cu terenuri şi infrastructură şi unde ţi se acordă libertate să lucrezi. Obiectivul este să jucăm un fotbal din plăcere, plăcut ochiului şi să aducem fanii la stadion”, a punctat fostul golgheter al Sportului Studenţesc. Fratele Elenei Gheorghe, vedeta echipei La doar 29 ani, Costin Gheorghe este unul dintre veteranii de la Academica Clinceni după ce echipa s-a restructurat masiv în această iarnă şi majoritatea jucătorilor importanţi cu plecat.

Fratele celebrei Elena Gheorghe, fost jucător în Liga I la Sportul Studenţesc şi Gaz Metan Mediaş, spune că joacă fotbal de plăcere la Clinceni, comună în care s-a născut. “În acest retur obiectivul este promovarea jucătorilor tineri, ceea ce este un lucru foarte bun pentru fotbalul românesc. Personal, joc fotbalul cu sufletul aici, la doar câteva sute de metri de stadion este şi teatrul >. Nu putem vorbi de promovare în acest sezon, dar ne vom bate totuşi pentru locul 3 daca se va ivi ocazia. Avem probabil printre cele mai bune baze din Liga2. Se contruieşte şi o nouă peluză la stadion. Primăria investeşte în infrastructură, dar e nevoie şi de un om potent financiar alături de noi pentru a ne gândi la promovare în anii următori”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!