ADVERTISEMENT
News

CureVac și Bayer, alianță pentru un dezvoltarea și distribuirea unui nou vaccin anti-Covid-19

Autor: Cerasela Stafie | 07.01.2021 | 16:05
CureVac și Bayer, alianță pentru un dezvoltarea și distribuirea unui nou vaccin anti-Covid-19
CureVac și Bayer, alianță pentru un dezvoltarea și distribuirea unui nou vaccin anti-Covid-19 Colaj: Fanatik

Societatea biofarmaceutică CureVac din Germania și gigantul chimico – farmaceutic Bayer din aceeași țară s-au aliat pentru dezvoltarea și distribuirea unui nou vaccin anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cele două companii nemțești au ajuns la un acord pentru reglementarea aprobărilor necesare și asigurarea distribuției dozelor de vaccin, au transmis cei doi giganți farmaceutici în cursul zilei de joi, șapte ianuarie, transmite Reuters și AFP.

CureVac a declarase că este în căutarea unui partener puternic. Luna trecută a început ultimul fază a studiului clinic pentru vaccinul pe care îl produce. Acesta se bazează pe pe aceeași tehnologie care a permis rivalilor BioNTech și Moderna să conducă producă serul care este deja folosit la nivel mondial.

CureVac și Bayer, alianță pentru un dezvoltarea și distribuirea unui nou vaccin anti-Covid-19

„Bayer va contribui prin expertiză și va asigura infrastructura stabilită în domenii cum ar fi operațiile clinice, afacerile de reglementare, farmacovigilența, informațiile medicale, performanțele lanțului de aprovizionare, precum și sprijin în anumite țări”, a transmis compania, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Condițiile financiare ale acestui nou acord nu au fost încă reglementate, dar colaborarea se bazează pe termeni asemănători cu cei dintre BioNTech, o companie de biotehnologie axată pe cercetare, și Pfizer, al căror vaccin este deja în uz la nivel global.

CureVac este susținut de investitorii Dietmar Hopp, Fundația Gates, GlaxoSmithKline și guvernul german. Compania a declarat că își propune să producă până la 300 de milioane de doze de vaccin în 2021 și până la 600 de milioane în 2022.

Uniunea Europeană a asigurat până la 405 milioane de doze de imunizare, înaintea oricărei aprobări de reglementare, prin o serie de oferte de aprovizionare convenite între blocul comunitar și alți dezvoltatori de vaccinuri.

ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică Bayer nu are expertiză în vaccinuri. În schimb, se axează pe boli precum cancer, hemofilie, scleroză multiplă, boli cardiovasculare și sănătatea femeilor. De asemenea, ei încearcă să construiască o nouă afacere cu terapie celulară și genetică.

În luna martie a anului trecut, CureVac a fost prima companie pe lista președintelui american Donald Trump, în încercarea acestuia de a obține un vaccin. Însă nemții au refuzat la momentul respectiv orice ofertă venită din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT