Sport

Curg laudele pentru Erling Haaland după reușita din Manchester City – Dortmund 2-1: ”Procedeul ăsta e super complicat”

Erling Haaland a marcat golul decisiv în partida Manchester City - Dortmund 2-1 și laudele nu au întârziat să apară pentru fotbalistul adus în această vară de Guardiola.
15.09.2022 | 01:25
Curg laudele pentru Erling Haaland dupa reusita din Manchester City  Dortmund 21 Procedeul asta e super complicat
Erling Haaland a marcat golul decisiv în partida Manchester City - Dortmund 2-1 și laudele nu au întârziat să apară pentru fotbalistul adus în această vară de Guardiola. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Norvegianul a punctat în minutul 84 cu o execuție acrobatică, parcă desprinsă din artele marțiale, și care l-ar face invidios chiar și pe Zlatan Ibrahimovic.

Erling Haaland, lăudat de toată lumea după Manchester City – Dortmund 2-1

Nici nu s-a încheiat bine întâlnirea Manchester City – Dortmund 2-1, din etapa a 2-a a fazei grupelor Champions League, și laudele au început să curgă pentru Erling Haaland, care pe lângă golul incredibil a stabilit un un record de precocitate.

ADVERTISEMENT

În minutul 84, portughezul Joao Cancelo a trimis o centrare extraordinară cu exteriorul din partea stângă și norvegianul, aflat între doi fundași adverși, a punctat cu o lovitură cum rar se vede pe un stadion de fotbal.

”Centrarea asta e extrem de complicată pentru fundașii centrali. Între 6 și 12 metri, cu exteriorul, foarte greu și pentru portar, și pentru fundași, să intervină. Excepțional.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut și chestia asta la Haaland. Nu s-a bucurat că a marcat. A fost fericit, dar nu s-a exteriorizat. Procedeul ăsta e super complicat, trebuie să ai coordonare și apoi trebuie să-i dai direcție. Senzațional!”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Euro Fotbal de la Digi Sport.

Haaland, omul care poate să-i aducă trofeul lui Guardiola

La rândul său, fostul mare atacant al Stelei și al naționalei României, Gabi Balint, este de părere că Erling Haaland ar putea fi piesa care i-a lipsit până acum lui Pep Guardiola pentru a câștiga Champions League cu Manchester City.

ADVERTISEMENT

”Un atacant precum Haaland, asta i-a lipsit lui Guardiola anii trecuți și s-ar putea ca asta să-l ajute să devină câștigătorul Champions League. Nu oricine poate să lovească mingea cu exteriorul. A fost un român care mai dădea așa, Liță Dumitru”, a spus Balint.

Norvegianul, care a ajuns la 13 goluri marcate în 9 meciuri jucate în tricoul lui Manchester City, a avut decența de a nu se bucura exagerat după golul marcat, deși reușita sa a adus 3 puncte, și asta pentru că nu poate uita cei doi ani și jumătate minunați petrecuți la Dortmund.

ADVERTISEMENT

Chiar înaintea partidei cu Borussia Dortmund, Erling Haaland a vorbit despre motivul pentru care a ales să semneze cu Manchester City, în ciuda faptului că a avut mai multe oferte interesante pe masă în această vară.

ADVERTISEMENT