Sport

Curg veștile teribile pentru PSG. Nasser Al-Khelaifi, investigat pentru răpire, sechestrare și tortură

Probleme uriașe pentru președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, care este investigat pentru o faptă extrem de gravă petrecută la începutul anului 2020.
28.02.2023 | 23:11
Curg vestile teribile pentru PSG Nasser AlKhelaifi investigat pentru rapire sechestrare si tortura
Probleme uriașe pentru președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, care este investigat pentru o faptă extrem de gravă petrecută la începutul anului 2020. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Vestea șocantă vine la scurt timp după ce fundașul dreapta al parizienilor, Achraf Hakimi, a intrat în bucluc. Internaționalul marocan în vârstă de 24 de ani este acuzat de viol, iar superba sa soție ar vrea să divorțeze.

Investigație pe numele președintelui de la PSG, Nasser Al-Khelaifi

Nasser Al-Khelaifi este un personaj despre care s-au scris multe lucruri grave în ultimii ani, însă niciodată acestea nu au putut fi probate în instanță. De această dată situația pare mult mai dificilă pentru președintele lui PSG, care este investigat pentru răpire, sechestrare și tortură.

ADVERTISEMENT

Trei judecători de la Tribunalul din Paris au fost desemnați să investigheze acuzațiile pe care franco-algerianul Tayeb Benabderrahmane, în vârstă de 41 de ani, i le aduce conducătorului de pe Parc des Princes.

Acuzatorul a afirmat că a fost răpit, sechestrat și torturat în Qatar la începutul anului 2020, din ordinul lui Al-Khelaifi. Bărbatul ar fi încercat să aducă la lumină informații privind implicarea președintelui de la PSG în manipularea alegerii Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale din 2022.

ADVERTISEMENT

”El susține că a fost închis în Qatar timp de șase luni și a fost torturat. Apoi, a fost plasat în arest la domiciliu. În final, a fost lăsat să plece în luna noiembrie, după ce a semnat un document prin care a promis că nu va face publice documentele compromițătoare despre Nasser Al-Khelaifi”, scrie publicația L’Equipe.

Planul diabolic a fost acceptat de emirul Qatarului

Avocații lui Nasser Al-Khelaifi nu au dorit să facă vreun comentariu pe această temă, însă partea care îl apără pe Tayeb Benabderrahmane s-a arătat mulțumită că în sfârșit acest dosar a ajuns pe rol.

ADVERTISEMENT

”Suntem foarte fericiți că acest dosar este în final subiectul unei investigații a justiției din Franța”, au spus avocații Romain Ruiz și Gabriel Vejnar, cei doi apărători ai lui Benabderrahmane.

Scandalul care îl are în prim-plan pe Nasser Al-Khelaifi a izbucnit în toamna anului trecut, iar presa franceză a scris la acel moment că emirul Qatarului, Tamim bin Hamad-Thani, a acceptat planul împotriva lui Benabderrahmane pentru a nu risca noi comentarii negative cu puțin înainte de startul Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului PSG și Jerome Valcke, fost număr 2 la FIFA în epoca lui Sepp Blatter, sunt implicați într-un dosar de trafic de influență în drepturile de televizare între forul mondial și rețeaua beIN pe care o conduce Al-Khelaifi.

ADVERTISEMENT
Tags: