News

Curs valutar BNR, luni, 29 noiembrie 2021. Care e valoarea monedei euro. Update

Curs valutar BNR, azi, luni, 29 noiembrie 2021, noi cotații pentru euro, dar și pentru principalele valute de pe piață. Care monedă va cunoaște schimbări importante pe piață
29.11.2021 | 13:09
Curs valutar BNR luni 29 noiembrie 2021 Care e valoarea monedei euro Update
Curs valutar BNR, luni, 29 noiembrie 2021 poate să vină cu schimbări importante. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
29-11-2021
11:10

Valorile principalelor monede de luni, 29 noiembrie 2021

Banca Națională a României (BNR) a dat publicității valorile principalelor monede de piața internă pentru ziua de luni, 29 noiembrie.

  • Euro: 4,9490 lei
  • Dolarul SUA: 4,3853 lei
  • Lira sterlină: 5,8544 lei
  • Francul elvețian: 4,7366 lei
  • Gramul de aur: 253,3079 lei

Banca Națională a României transmite în prima zi a săptămânii cursul valutar actualizat. Și, ca de fiecare dată, FANATIK vă prezintă în timp real cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Așa cum v-am obișnuit vă prezentăm fiecare detaliu în parte. Trebuie să știți că abia după ora 13:00 vom afla, dinspre banca centrală, cotațiile pentru euro, dolar, francul elvețian și lira sterlină

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, luni, 29 noiembrie 2021. Cât costă un euro

Mai exact, până aproape de prânz, absolut toate instituțiile bancare se vor raporta la datele din sesiunea precedentă a BNR. Discutăm, în acest caz, despre sesiunea din ziua de vineri, 26 noiembrie.

De asemenea și persoanele fizice care au de efectuat diverse tranzacții trebuie să se raporteze tot la aceste valori care vor fi prezentate în continuare.

ADVERTISEMENT

Ultima ședință a BNR arată că moneda națională a pierdut teren în raport cu francul elvețian, dar s-a apreciat ușor în raport cu dolarul american, euro și cu lira sterlină.

Curs valutar BNR. Cât costă un euro

Interesant este că în ultima perioadă au existat câteva vești bune din partea monedei euro, una care a cunoscut o depreciere. Atenție, nu e cazul să desfaceți șampania. Cei care au credite în euro știu deja că discutăm despre o depreciere aproape insesizabilă.

ADVERTISEMENT

Și cursul valutar al zilei de 26  noiembrie a arătat că euro nu mai are o forță uriașă, dar rămâne la o înălțime aparte. Astfel, un euro a fost cotat de BNR la 4,9491 de lei

Curs valutar BNR. Cât costă un dolar american

Dolarul american a cunoscut o creștere importantă în ultimele trei săptămâni. Astfel, de la cotații de 4,2904 lei cât era la începutul lunii, ]n cazul monedei americane s-a ajuns la 4,3869 lei.

ADVERTISEMENT

Este o explozie, așa cum o consideră experții de pe piața financiară, dar una care nu are darul de a speria chiar pe toată lumea.

Curs valutar BNR. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a fost cotat în ultima zi a săptămânii trecute la 4,7398 lei. Iată că și în acest caz se observă o majorare.

Dacă ne raportăm la ceea ce s-a petrecut în ultimele săptămâni este suficient cât să aibă coșmaruri toți cei care dețin credite în această monedă.

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Lira sterlină a avut și ea parte de o creștere record în urmă cu doar trei săptămâni. De atunci câștigă în duelul cu leul, dar are parte strict de victorii mici.

A încheiat vineri, 5 noiembrie, la o valoare de 5,8407  lei. Ceea ce înseamnă că nu a rupt gura târgului și începe să-și revină în pragul normalului.

Curs valutar BNR pentru gramul de aur

Valoarea gramului de aur a crescut joi pe data de 25 noiembrie, iar acesta a ajuns la 253.9563 de lei. Creșterea raportată de BNR a fost de +0.1564 de lei.

ADVERTISEMENT