News
notix pixel id

Curs valutar BNR, 19 august. Cât au ajuns să coste un euro și un dolar

19.08.2020 | 08:38
Curs valutar BNR, 19 august. Cât au ajuns să coste un euro și un dolar
Curs valutar BNR, 19 august. Cât a ajuns să coste un euro și un dolar. Sursa Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii au emis un nou curs valutar BNR. Se observă în noul raport, oferit de Banca Națională a României, că leul a pierdut un pic față de euro, dar s-a apreciat față de dolarul american.

BNR a anunțat, marți, 18 august, un curs de referință de 4,8349 lei/euro, în creștere față de cursul de luni, care a fost de 4,8344 lei/euro. La ultima cotație a avut o scădere minusculă de -0.0014 Lei.

Se remarcă aceeași stagnare, care a caracterizat ultimele luni, în raportul dintre moneda națională și moneda europeană.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR. Cât costă dolarul american

În raport cu dolarul american, moneda națională s-a apreciat. Astfel, dolarul american a scăzut de la 4,0790 lei, luni la 4,0606 lei, în ziua de marți.

În ceea ce privește raportul dintre leul românesc și francul elvețian, moneda națională a câștigat teren. Luni francul elevțian avea  valoarea de 4,4957 lei, iar marți a coborât la 4,4844 lei.

ADVERTISEMENT

Lira sterlină a ajuns la o cotație de 5,3483 și se observă o creștere față de cursul afișat anterior când moneda din Marea Britanie era 5,3460 lei.

Cea mai importantă schimbare din ultimele 24 de ore s-a regăsit la prețul aurului. Acesta a crescut cu aproximatv 6,2 lei și a ajuns acum la 262,0191 lei pentru un gram de aur.

ADVERTISEMENT

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a rămas a nivelul din ultimele zile(1.99%). În timp ce ROBOR la 6 luni a stagnat la 2.07%. Și aici se remarcă același trend din ultima perioadă.

Pentru calculul indicelui ROBOR, lista cu cele mai performante 10 instituții bancare se modifică la fiecare 6 luni. Pentru fiecare scadență în parte, ROBOR e calculat ca media aritmetică a ultimelor rate cotate de fiecare dintre cele 10 bănci participante la fixing, pentru depozitele atrase cu 15 minute înainte de publicare, dar asta după ce au fost eliminate extremele, atât cele maxime cât și cele minime.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri