News

Curs valutar BNR azi, 10 mai 2019. Ce valori au euro și celelalte valute

10.05.2019 | 10:44
Curs valutar BNR azi 10 mai 2019 Ce valori au euro si celelalte valute

Banca Națională a României publică astăzi, la ora 13:00, cursul valutar actualizat. Până atunci însă, ne raportăm la cele mai recente valori, date publicității în ziua de joi, 9 mai, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Euro a suferit creșteri semnificative, iar  situația nu este mai îmbucurătoare nici în cazul   lirei sterline, care înregistrează creșteri treptate.

UPDATE, ora 13:00. Euro este în scădere azi, 10 mai. 4.7584 Lei este preţul monedei europene, în timp ce dolarul costă 5,5510 Lei.

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7599 lei. Prin urmare, moneda europeană se află într-o creștere semnificativă,  față de valoarea de 4,7578, stabilită în urma ședinței BNR de miercuri, 8 mai.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat joi, 9 mai, la 4,2526 lei, înregistrând o scădere semnificativă,  prin comparație cu cursul afișat în data de 8 mai, atunci când valoarea acestei monede a fost de 4,2471 lei. În aceste condiții, putem spune că dolarul vine cu surprize plăcute, în ceea ce privește cotațiile.

Ce valori înregistrează noile valute.
Ce valori înregistrează noile valute.

 

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în cursul zilei de joi, 9 mai, lira sterlină a fost cotată la 5,5274 lei. Astfel, moneda britanică înregistrează o scădere importantă față de cotația din ziua precedentă, când avea valoarea de 5,5336 lei.

Banca Națională a României transmite periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al BNR.  Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate în ziua următoare.

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile  sunt îmbucurătoare pentru românii cu credite în lei. Mai concret, ROBOR a scăzut de la 3,31% la 3,30%, stagnând pentru moment la această valoare.

În ceea ce privește modul de calcul al indicelui ROBOR, BNR a stabilit o formulă clară, pentru ca cei interesați să poată afla cu ușurință valoarea la care a ajuns acesta. Indicele ROBOR se obține calculând media aritmetică a cotațiilor de rată a dobânzii pentru lei, folosite de marile bănci din România.