News

Curs valutar BNR, azi, 12 aprilie 2021. Ce se întâmplă cu moneda euro. Update

12.04.2021 | 13:00
Curs valutar BNR azi 12 aprilie 2021 Ce se intampla cu moneda euro Update
ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată cursul valutar pentru ziua de luni,12 aprilie 2021, va fi transmis de Banca Națională a României. Asta înseamnă că, în curând, vom afla care este evoluția monedei euro, dar și parcursul celorlalte valute importante cum ar fi dolarul sau lira sterlină.


UPDATE, ora 13:11 / Cotațiile principalelor monede ale lumii pentru luni, 12 aprilie:

  • euro: 4.9205 lei
  • dolarul american: 4.1335 lei
  • francul elvețian: 4.4728 lei
  • lira sterlină: 5.6802 lei
ADVERTISEMENT

Știrea inițială / Trebuie specificat că finalul săptămânii trecute a venit cu vești bune după o perioadă în care leul a pierdut teren evident. Au fost câteva zile grele în care moneda națională părea să fie în corzi.

Încet, dar sigur, spre ultima zi lucrătoare, leul și-a revenit și a început să recâștige teren. Vă readucem aminte că euro a avut și o valoare maximă atinsă în acest an calendaristic. Acesta s-a apropiat serios de 5 lei.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, azi, 12 aprilie 2021

Curs valutar BNR pentru Euro

Conform celor mai recente cotații valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de Banca Națională a României, euro costă 4,9212 lei. Vorbim despre o scădere ușoară față de nebunia ultimei săptămâni, una în care moneda europeană a dansat pe nervii românilor.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat la 4.1382 lei, înregistrând astfel o scădere. Nu putem să discutăm despre o stabilizare a pieței. De la zi la zi, cotația dolarului se schimbă destul de mult.

ADVERTISEMENT

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității vineri, 9 aprilie, lira sterlină a fost cotată la 5.6712 lei. Moneda britanică a înregistrat astfel o scădere de 0,0185 unități față de cotația din ziua bancară precedentă

Curs valutar BNR pentru Franc Elvețian

De asemenea, vineri, 9 aprilie, francul elvețian a fost cotat la 4.4671 lei, înregistrând astfel o creștere de 0,0129 unități în raport cu valoarea anunțată în ziua bancară precedentă, când această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4,4524 lei.

ADVERTISEMENT

Banca Națională a României comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției. Din momentul afișării, cotațiile devin valabile pentru toate tranzacțiile încheiate până la momentul în care instituția transmite noi valori.

De asemenea, BNR a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt cât se poate de bune pentru românii cu credite în lei. Asta pentru că ROBOR la 3 luni a atins pragul de 1,63, în vreme ce ROBOR la 6 luni a ajuns la 1,70.

ADVERTISEMENT