News

Curs valutar BNR azi, 14 iunie 2019. Cu ce cotație intră moneda euro în weekend

14.06.2019 | 10:44
Curs valutar BNR azi 14 iunie 2019 Cu ce cotatie intra moneda euro in weekend

Noul curs valutar al BNR de azi, 14 iunie 2019, va fi publicat pe site-ul Băncii la ora 13:00, iar FANATIK.RO vă va oferi cele mai importante informații despre cum se situează principalele monede ale lumii în raport cu leul. Banca Națională a României actualizează zilnic, în zilele lucrătoare, cursul valutar.

Curs valutar BNR 14 iunie 2019: Cum stau euro, dolarul și lira sterlină

UPDATE, ORA 13:00 Un euro este cotat astăzi cu 4,7228 lei, în creștere cu 0,0001 lei față de ziua de ieri. Dolarul american a ajuns la 4,1899 de lei, iar lira sterlină la 5,3006 lei.

Curs valutar BNR pentru moneda euro

La cotația de joi, 13 iunie, moneda euro avea valoarea de 4,7227 lei, într-o scădere nesemnificativă față de cotația de miercuri, 12 iunie, când avea 4,7229. Practic, conform cifrelor BNR, moneda euro a scăzut cu doar 0,0002 lei. Cursul este influențat de principalele tranzacții ale băncilor mondiale, dar și de rata inflației ori de importuri și exporturi.

Curs valutar BNR pentru dolar

Dolarul american a înregistrat o creștere însemnată în cursul afișat joi, 13 iunie. Acesta avea 4,1833 față de 4,1696 cât înregistra miercuri, 12 iunie. Dolarul este una dintre monedele care suferă cele mai mari fluctuații de la o zi la alta, uneori diferențele ajungând la câțiva zeci de bani plus sau minus.

Cursul de azi e valabil pentru următoarele trei zile. Sursa foto: Digi 24

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Lira sterlină a înregistrat o ușoară scădere joi, 13 iunie, față de ziua de miercuri. Astfel că, o liră era cotată ieri cu 5,3016 lei față de 5,3108 cât avea în ziua anterioară. Valorile lirei sterline sunt influențate de o serie de factori, cel mai recent și grăitor dintre aceștia reprezentându-l decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană.

Banca Națională a României actualizează cursul de schimb valutar oficial în zilele lucrătoare. Pentru zilele de sâmbătă și duminică, precum și pentru zilele libere (sărbători legale) se păstrează ultimele date aferente zilei lucrătoare. De pildă, având în vedere că luni, 17 iunie, de Rusalii, va fi liber, se vor păstra datele afișate astăzi, 14 iunie.

În ultimele luni, Banca Națională a fost implicată într-un scandal legat de manipularea indicelui ROBOR, după care se calculau ratele românilor la bănci, înlocuit între timp cu indicele IRCC. Mugur Isărescu s-a prezentat în Parlamentul României la începutul acestui an pentru a oferi informații după acuzațiile apărute în presă.

„ROBOR nu este manipulat. Nu există o înțelegere de tip cartel între bănci. ROBOR a crescut pentru că și inflația a crescut. ROBOR nu este manipulat. Confuzia mare apare că se iau cifre de la o săptămână și o zi și se compară la 3 luni sau 6 luni. Garantez în fața dumneavoastră că nu există nicio manipulare a ROBOR”, declarase Isărescu în Parlament, în luna februarie.