News

Curs valutar BNR, azi, 19 iulie. Dolarul continuă să crească, Euro a scăzut

19.07.2019 | 13:03
Curs valutar BNR azi 19 iulie Dolarul continua sa creasca Euro a scazut

Banca Națională a României va publica astăzi, la ora 13:00 cursul valutar actualizat. Până la prânz ne vom raporta la valorile de ieri, 18 iulie, iar din momentul afișării toate traczacțiile încheiate până la comunicarea noilor cotații se vor raporta la cele din ziua respectivă. Lira a suferit o ușoară scădere, iar dolarul american și euro continuă să înregistreze creșteri treptate.

Curs valutar BNR, azi, 19 iulie

UPDATE Ora 13:03: Euro a fost cotat astăzi, 19 iulie, de BNR la suma de 4.7315 lei , dolarul american costă 4.2103 lei, iar lira sterlină se situează la valoarea de 5.2727 lei.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat ieri la valoarea de 4.2139 lei , în ușoară creștere față de ziua anterioră când a ajuns la 4.2201 lei. Dolarul a crescut puțin miercuri față de ziua precedentă marți când a fost cotat la 4.2129 lei.

Curs valutar Liră Sterlină

Moneda Marii Britanii a fost cotată ieri de BNR la valoarea de 5.2538 lei, în creștere ușoară față de ziua anterioară când a înregistrat valoarea de 5.2361 lei. De asemenea, GBP a scăzut și față de ziua de marți, 16 iulie.

Curs BNR pentru Euro

Moneda euro a fost cotată ieri de Banca Națională a României la valoarea de 4.7325 lei după ce în ziua anterioară, miercuri un euro costa 4.7340 lei, adică a scăzut ușor. În plus, euro a scăzut și față de ziua de marți când a fost cotat la valoarea de 4.7607 lei.

Autoritățile au descoperit bani falși în țara noastră

Autoritățile au tras un semnal de alarmă zilele astea în ceea ce privește banii falși care circulă în România. Se pare că au început să apară tot mai des bacnote false care ajung la cetățeni nevinovați care fără voia lor lasă o gaură în bugetul de stat. Banca Națională a României a întocmit un raport prin care a arătat că cea mai falsificată bacnotă este cea de 100 de lei.

Angajații BNR ne arată cum putem recunoaște o bacnotă falsă. În primul rând pe spatele bacnote trebuie să fie imprimat cu cernează invizibilă un patrulater ce conține valoarea nominală: “1”, “5”, “10”, “50”, “100”, “200”, “500”. Acest patrulater nu este vizibil cu ochiul liber, ci doar în lumină ultravioletă. În plus, seria bacnotelor românești este formată din 3 cifre și o literă, iar numărul fiecărei bacnote este unic.

Un alt element care ne poate ajuta să depistăm banii falși ar fi seria și numărul care sunt tipărite cu cerneală neagră, pe verticală, în stânga și se văd de culoare verde. Totodată, seria și numărul imprimate cu cerneală roșie, cu caractere de înălțime crescătoare, pe orizontală în dreaptă se văd în lumina ultravioletă de culoare portocalie.