News

Curs valutar BNR azi, 19 iunie 2019. Surpriză pentru leul românesc. Cum este cotată moneda euro

19.06.2019 | 10:41
Curs valutar BNR azi 19 iunie 2019 Surpriza pentru leul romanesc Cum este cotata moneda euro

Noul curs valutar al BNR se afișează azi, 19 iunie, de la ora 13:00. Imediat după publicarea noilor cotații pe site-ul Băncii, FANATIK.RO vă oferă cifrele cotațiilor privind principalele monede ale lumii: euro, dolar, liră, franc elvețian. Este a doua actualizare de săptămâna aceasta a valorilor monetare deoarece luni, 17 iunie, când a fost zi liberă, Banca a păstrat datele emise vineri, 14 iunie.

Curs valutar BNR azi, 19 iunie: Surprizele zilei privind cotațiile euro și dolar

Update, ora 13:00 Moneda euro a crescut astăzi, din nou, la 4,2760 lei. Dolarul american a ajuns la 4,2193, în scădere, iar lira sterlină este cotatp cu 5,3065, în creștere. Francul elvețian costă astăzi 4,2262 lei.

Curs valutar BNR pentru moneda europeană

Moneda unică europeană a înregistrat o creștere ieri. A ajuns la 4,7249 în creștere față de cotația afișată vineri, 14 iunie, când avea 4,7228 lei. Fluctuațiile sunt influențate de tranzacțiile interbancare de la nivel european și mondial, iar cursul de schimb influențează la rândul lui rata la bancă pe care o au românii cu credite.

Curs valutar BNR pentru dolar

Dolarul american a ajuns la 4,2241 la data de 18 iunie, în cursul afișat imediat după Sărbătoarea Rusaliilor. Și moneda din Statele Unite a suferit o creștere demnă de luat în seamă, de la 4,1899, cât avea vineri, 14 iunie 2019. Politicile fiscale americane, tranzacțiile principale realizate în ultimele ore și deciziile cu impact economic luate de marile corporații dictează în mare parte situația dolarului american.

Banca Națională afișează cursul pentru euro în jurul orei 13. Sursa foto: Wikipedia

Curs valutar pentru lira sterlină

Pe de altă parte, lira sterlină a înregistrat o scădere marți, 18 iunie, față de ziua de vineri, 14 iunie, când s-a afișat cursul dinaintea Rusaliilor. La cotația de ieri, lira costa 5,2925 lei, față de valoarea anterioară, care a fost 5,3006 lei. Una dintre cauzele fluctuațiilor uriașe ale monedei britanice de la o zi la alta este decizia de ieșire din Uniunea Europeană.

Banca Națională a României actualizează cursul de schimb valutar în fiecare zi la ora 13, cu excepția zilelor nelucrătoare. Astfel că pentru zilele de sâmbătă și duminică din weekend se păstrează datele afișate ultima oară, la cursul aferent zilei de vineri. Tot așa se procedează și în cazul sărbătorilor legale. Se păstrează cotațiile afișate în ultima zi lucrătoare până la acea sărbătoare legală.

„Între timp au crescut salariile cu vreo 20 – 30 la sută. Lumea mai ales cei care iau credite pe termen lung să îşi facă bine socotelile. Ăsta e îndemnul nostru. Nici dobânzi fixe, nici …nu putem decât să le spunem realitatea.

Un credit are o singură componentă obligatorie – nu eşti obligat să iei credit, dar eşti obligat să îl dai înapoi, nu sunt banii tăi. Îndemnul BNR e să faci calcule cum trebuie şi lucrurile vor fi sub control”, îi avertizează Mugur Isărescu pe cetățenii români.