News

Curs valutar BNR azi, 20 mai 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro

20.05.2019 | 14:05
Curs valutar BNR azi 20 mai 2019 Ce se intampla cu moneda euro

Banca Națională a României a dat publicității  luni, la ora 13:00 cursul valutar actualizat, iar veștile  sunt îmbucurătoare. Atât moneda europeană cât și dolarul american și lira sterlină au suferit o ușoară scădere.

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7607 lei. Prin urmare, moneda europeană se află într-o ușoară scădere,  față de valoarea de 4,7621, stabilită în urma ședinței BNR de vineri, 17 mai.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat luni, 20 mai, la 4,2653 lei, înregistrând o scădere ușoară,  prin comparație cu cursul afișat în data de 17 mai, atunci când valoarea acestei monede a fost de 4,2658 lei. În aceste condiții, putem spune că dolarul traversează o perioadă benefică pentru cumpărători.

La ce cotații au ajuns cele mai importante valute
La ce cotații au ajuns cele mai importante valute

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în cursul zilei de luni, 20 mai, lira sterlină a fost cotată la 5,4399 lei. Astfel, moneda britanică înregistrează o scădere importantă față de cotația din ziua de vineri, 17 mai, când avea valoarea de 5,4436 lei.

Banca Națională a României transmite periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al BNR. Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate până la comunicarea noilor cotații.

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt îmbucurătoare pentru românii cu credite în lei. Mai concret, acesta traversează o perioadă de stagnare, indicând valoarea de 3,28, în timp ce Robor la 6 și 12 luni au ajuns la 3,38, respectiv 3,54.

În ceea ce privește modul de calcul al indicelui ROBOR, BNR a stabilit o formulă clară, pentru ca cei interesați să poată afla cu ușurință valoarea la care a ajuns acesta. Indicele ROBOR se obține calculând media aritmetică a cotațiilor de rată a dobânzii pentru lei, folosite de marile bănci din România.