News

Curs valutar BNR, azi, 21 iunie. Cum sunt cotate monedele lumii

21.06.2019 | 11:21
Curs valutar BNR azi 21 iunie Cum sunt cotate monedele lumii

Cursul valutar al Băncii Naționale Române este afișat în fiecare zi lucrătoare pe site-ul instituției bancare. În zilele de weekend sau de sărbătoare legală, băncile vor lua în calcul cotațiile monedelor lumii avute în ultima zi lucrătoare înaintea weekend-ului. FANATIK.RO vă prezintă care sunt cotațiile monedelor euro, dolarul american, dar și lira sterlină, începând cu ora 13:00.

Curs BNR azi, 21 iunie. Cum sunt cotate monedele lumii

Curs valutar BNR pentru moneda euro

BNR a cotat ieri moneda euro la 4,7287 lei, în creștere față de miercuri când euro a atins 4,7260 fiind tot în ușoară creștere față de ziua anterioară, când avea 4,0249. Moneda euro a luat avânt și a urcat în ultimele zile, dar azi a cunoscut o nouă depreciere. 4,7233 este cotația BNR

Curs valutar BNR pentru dolar

Dolarul american a fost cotat la data de 20 iunie la valoarea de 4,1834 lei, în scădere față de ziua precedentă când BNR a cotat această monedă la 4,2193 lei fiind tot în scădere față de marți când dolarul american a ajuns la 4,2241. După cum se poate observa, dolarul a fost în scădere în această săptămână, traiectorie pe care a urmat-o și astăzi. 4,1795 este cursul BNR.

Curs valutar pentru lira sterlină

BNR a cotat moneda Marii Britanii ieri la valoarea de 5,3209 fiind în scădere față de cursul anterior, de 5,3065. Moneda britanică a fost cotată marți, la cursul BNR, la 5,3006 lei. Fluctuațiile monedei britanice sunt cauzate de mai mulți factori printre care se numără: Brexit și tranzacțiile dintre bănci. Și astăzi s-a mers pe aceeași tendință, 5,2928 fiind cursul oferti de BNR.

Cristian Popa și Eugen Teodorovici sunt contracandidații lui Isărescu
Mandatul lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR se încheie anul acesta
Sursa foto: hepta.ro

Mugur Isărescu ar putea părăsi conducerea BNR

Mandatul actualului Consiliu de Administrație al BNR expiră anul acesta, iar atacurile asupra lui Mugur Isărescu au început să fie tot mai numeroase în ultimul an. Cel mai longeviv guvernator din istoria băncilor centrale ale lumii, Mugur Isărescu ar putea părăsi conducerea BNR după ce Eugen Orlando Teodorovici s-a înscris în cursa pentru a deveni succesorul său.

Actualul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, este văzut de numeroși politicieni ca fiind unul dintre principalii candidați la alegerile pentru conducerea BNR, care se vor desfășura la sfârșitul acestui an. Un alt contracandidat ar fi fostul guvernator BNR din partea PNL, Cristian Popa. Liberalul a fost instruit în bancă chiar de actualul guvernator, Mugur Isărescu.