News

Curs valutar BNR azi, 24 mai 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro

24.05.2019 | 10:15
Curs valutar BNR azi 24 mai 2019 Ce se intampla cu moneda euro

Banca Națională a României publică astăzi, la ora 13:00 cursul valutar actualizat. Până atunci însă, ne raportăm la cele mai recente valori, date publicității în ziua de joi, 23 mai, iar sunt îmbucurătoare, întrucât moneda europeană a înregistrat o scădere semnificativă.  Pe de altă parte, dolarul american și lira sterlină continuă să traverseze o perioadă de creștere.

UPDATE, ora 13:00. Euro este într-o ușoară creștere azi, 24 mai. 4.7612 Lei este preţul monedei europene, în timp ce dolarul costă 4.2560 Lei, înregistrând o scădere semnificativă față de cotația din ziua precedentă, 4,2755. În ceea ce privește lira sterlină, moneda britanică a ajuns la valoarea de 5,3976 lei.

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7607 lei. Prin urmare, moneda europeană a scăzut semnificativ  față de valoarea de 4,7625, stabilită în urma ședinței BNR de miercuri, 22 mai.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat joi, 24 mai, la 4,2755 lei, înregistrând o creștere semnificativă,  prin comparație cu cursul afișat în data de 22 mai, atunci când valoarea acestei monede a fost de 4,2638 lei. În aceste condiții, putem spune că dolarul se află într-un proces de creștere continuă.

Află noile cotații ale celor mai importante bancnote. Sursa foto:Rador
Află noile cotații ale celor mai importante bancnote. Sursa foto:Rador

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în cursul zilei de joi 24 mai, lira sterlină a fost cotată la 5,4034 lei. Astfel, moneda britanică înregistrează o scădere importantă față de cotația din ziua precedentă, când avea valoarea de 5,4024 lei.

Banca Națională a României transmite periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al BNRDin momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate până la comunicarea noilor cotații.

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt îmbucurătoare pentru românii cu credite în lei. Mai concret, ROBOR traversează o perioadă de stagnare, ajungând până la valoarea de 3,28%.

În ceea ce privește modul de calcul al indicelui ROBOR, BNR a stabilit o formulă clară, pentru ca cei interesați să poată afla cu ușurință valoarea la care a ajuns acesta. Indicele ROBOR se obține calculând media aritmetică a cotațiilor de rată a dobânzii pentru lei, folosite de marile bănci din România.