News

Curs valutar BNR azi, 4 iulie 2019. Cotația monedei unice europene înainte de weekend

04.07.2019 | 13:03
Curs valutar BNR azi, 4 iulie 2019. Cotația monedei unice europene înainte de weekend
Curs valutar 4 iulie 2019. Sursa foto: cancan.ro

Noul curs valutar al BNR va fi actualizat azi, 4 iulie 2019 de la ora 13:00. FANATIK.RO îți prezintă cotațiile principalelor monede ale lumii în raport cu leul românesc înainte de sfârșitul de săptămână. Află din rândurile de mai jos cât costă un euro, dolarul american, lira sterlină, francul elvețian și forintul maghiar.

Update, ora 13.02: BNR a anunțat cursul pentru azi. 1 Euro este cotat la 4,7240 RON, iar un dolar a ajuns la 4,1863 lei. Lira sterlină este cotată la 5,2641 lei, iar francul elvețian va ajunge la 4,2438 lei.

Curs valutar BNR azi, 4 iulie, pentru euro

Conform cursului valutar publicat ieri de Banca Națională a României, euro a înregistrat o cotație de 4,7356 lei față de ziua de miercuri, 2 iulie 2019, când avea 4,7352 lei. Euro a înregistrat la cursul de ieri, așadar, o ușoară creștere, după cum se poate observa. Fluctuațiile monedei euro sunt influențate de tranzacțiile interbancare europene și internaționale.

Curs valutar BNR pentru dolarul american

Dolarul american a costat ieri 4,1943 lei față de ziua anterioară când înregistra 4,1838 lei. Dolarul variază ca valoare în lei de la o zi la alta, iar cauzele acestor variații sunt multiple. Și anume, tranzacțiile interbancare din Statele Unite precum și deciziile majore luate de corporațiile listate la bursă pot ”dicta” înspre ce zonă se îndreaptă moneda americană.

Cursul se actualizează zilnic de la ora 13. Sursa foto: Capital.ro

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Lira sterlină a înregistrat ieri 5,2750 lei, în scădere față de ziua anterioară 5,2836 lei. Una dintre cauzele variațiilor valorilor monedei britanice este decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană. Lira sterlină a depășit de ceva vreme pragul de 5,00 lei per cotație și se îndreaptă vertiginos spre 5,3 lei.

Francul elvețian a fost cotat ieri cu 4,2569 lei, iar 100 de forinți maghiari costau 1,4664 lei. Gramul de aur a atins un nou record, de 192,3192 lei. Cursul valutar este actualizat de luni până vineri, în zilele lucrătoare. Pentru zilele de weekend și în zilele libere de la stat (sărbătorile legale) se păstrează cel mai recent curs afișat într-o zi lucrătoare.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, este cel care supraveghează cotațiile de curs, iar ieri a intrat în posesia unui nou mandat în frunțea instituției. De mai bine de 30 de ani în fruntea BNR, acesta este cel mai longeviv guvernator de bancă națională din Europa.

Se îmbină continuitatea cu noutatea, tinerețea cu experiența. Mandatul nostru e stabilit de legile bancare, dar avem și un mandat nou, hotărât de programul de aderare la zona euro. Avem un mandat ambițios, cu multe provocări.

Acum, la sfârșitul mandatului fostului Consiliu, dați-mi voie să vă spun câteva vorbe: am avut onoarea să prezidez acest Consiliu și l-aș caracteriza drept un Consiliu de profesioniști, de patrioți și de oameni pragmatici, care au răspuns în mod concret la diversele provocări în fața cărora am fost noi, cei din BNR, expuși”, a declarat Mugur Isărescu după ce a fost revalidat.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri