News

Curs valutar BNR azi, 5 aprilie 2019. Euro a scăzut!

05.04.2019 | 13:20
Curs valutar BNR azi 5 aprilie 2019 Euro a scazut

Banca Națională a României a publicat astăzi, la orele 13:00, cursul valutar de astăzi, 5 aprilie. Cotațiile de ieri au arătat o ușoară scădere, iar vești bune nu sunt nici astăzi. Recent, guvernatorul Băncii Naționale a României a discutat despre situația în care se AFLĂ robor. De asemenea, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al BNR, a votbit despre urcarea ROBOR-ului la 6% sau la 7% dacă BNR ar interveni pe piața valutară și ar vinde valută din rezervă.

Curs valuar BNR azi, 5 aprilie. Care sunt cotațiile pentru azi?

“Dacă ar arunca (sume din rezerva valutară n.r.) să vedem ce s-ar întâmpla. Deci venim cu valuta în piaţă, scoatem leii de la investitori, pentru că investitorii care au lei acum şi-ar dori să scape de lei pentru că asta se întâmplă şi piaţa internaţională, vor să scape de titlurile româneşti, să le schimbe în valută. Sigur că acolo dacă se vând se şi cumpără pentru că nu poţi să vinzi fără să cumperi.

Dacă nu se cumpără, atunci trebuie să le ţii în buzunar şi să aştepţi vremuri mai bune. Dar dacă se vând acum şi se cumpără s-a creat o tevatură şi s-a urcat sus, deprecierea a devenit mare. Ei bine, dacă Banca Naţională ar scoate prea multă valută în zilele astea când piaţa internaţională face presiune peste piaţa internă ce s-ar întâmpla?”, conform sursei citate.

Curs valutar BNR azi, 5 aprilie
Curs valutar BNR azi, 5 aprilie

Curs BNR pentru Euro 

Cursul de azi, indicat de Banca Națională a României indică o scădere a monedei euro. Aceasta a ajuns la valoarea de 4.7508 Lei, cu variația negativă de -0.0034 Lei.

Curs BNR pentru Dolar 

Un dolar american are astăzi, 5 aprilie, valoarea de 4.2303 Lei, cu variația negativă de -0.0051 Lei.

 
Curs valutar  pentru Lira sterlină și Franc elvețian

Lira sterlină are astăzi, 5 aprilie, 5.5361 de lei/liră sterlină, cu variația negativă de -0.0328, conform Băncii Naționale a României. Francul elvețian are azi, 5 aprilie, 4.2291 cu variația negativă de -0.0114.

Tags: