News

Curs valutar BNR azi, 7 mai 2019. La cât a ajuns moneda euro!

07.05.2019 | 13:37
Curs valutar BNR azi 7 mai 2019 La cat a ajuns moneda euro

Banca Națională a României va publica astăzi, 7 mai, cursul valutar! Astfel, la ora 13:00 vom afla cum a cotat Banca Centrală moneda euro, pe cea americană, dar și pe cea britanică. Până atunci, casele de schimb valutar se vor raporta la cursul valutar de ieri, 6 mai.

UPDATE: BNR a publicat cursul valutar valabil pentru data de 7 mai! Aveți mai jos cotațiile celor mai importante valute!

Curs BNR pentru Euro

Banca Națională a României a publicat recent cursul valutar valabil pentru data de 7 mai! Astfel, aflăm că moneda euro a crescut până la 4,7586 lei, fiind o cotație mai mare cu 0,0034 de lei față de ziua precedentă.

Curs BNR pentru Dolar

Banca Națională a României a publicat recent cursul valutar valabil pentru data de 7 mai! Astfel, aflăm că dolarul american a fost cotat de BNR la 4, 2486 de lei, mai mare cu 0,0004 lei față de cursul valutar din 6 mai

Curs valutar BNR 7 mai
Curs valutar BNR 7 mai

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Banca Națională a României a publicat recent cursul valutar valabil pentru data de 7 mai! Astfel, aflăm că lira sterlină a fost cotată la 5,5617 lei, în scădere cu 0,0071 lei!

Ratele românilor scad cu 18%, după dispariția ROBOR

Experții PSD au făcut calcule şi susţin că ratele la creditele românilor urmează să se diminueze semnificativ. Scăderea ar urma să apară încă din data de 2 mai, de când a fost anunțat noul indice al ratei dobânzii. Acesta a înlocuit ROBOR la 3 luni la contractele de credit cu dobândă variabilă. Nu toți românii cu rate pot scăpa însă de ROBOR!

„Ratele la creditele românilor vor scădea cu până la 18%, în funcție de tipul de împrumut contractat. Astăzi (miercuri – n.r.) se va anunța noul indice de referință al ratei dobânzii, cel care înlocuiește ROBOR la 3 luni în contractele de credit cu dobândă variabilă. Ratele românilor vor scădea deoarece IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacțiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil începând cu 2 mai, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR 3 luni de 3,37% și un ROBOR 6 luni de 3,42% (30 aprilie 2019)”, se arăta pe pagina de Facebook a PSD, Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare.

„Pentru a estima impactul înlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat în considerare că IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 3 luni și cu 1,03 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 6 luni. Românii cu credite vechi trebuie să meargă la bancă și să ceară refinanțarea creditului în actualele condiții”, completează sursa citată.

Multi dintre românii care au credite în lei nu vor putea apela la refinanțare pentru a trece la noua variantă de calcul al dobânzilor la credite, astfel fiind nevoiți să urmărească cu înfrigurare avântul ROBOR-ului.