News

Curs valutar BNR, azi, luni, 7 septembrie 2020. De la ce valoare pornește euro săptămâna. Update

07.09.2020 | 13:24
Curs valutar BNR azi luni 7 septembrie 2020 De la ce valoare porneste euro saptamana Update
ADVERTISEMENT

Am încheiat o săptămână destul de agitată pe piața valutară. Moneda națională a avut evoluții modeste față de euro și principalele valute, la noul curs valutar anunțat de BNR.

Vă readucem aminte că pe FANATIK sunteți la curent în timp real cu noile cotații ale celor mai importante valute. Deocamdată, ne raportăm la valorile anunțate în ziua de vineri, 4 septembrie.

ADVERTISEMENT

Între timp, până când Banca centrală va actualiza datele, vom vedea care sunt valorile din ziua precedentă pentru moneda europeană, dolarul american, lira sterlină, francul elvețian, dar și pentru gramul de aur.

Curs valutar BNR, azi, luni, 7 septembrie 2020

UPDATE, ora 13:30

Este o nouă zi în care moneda națională e în picaj față de euro. După mai multe luni de stabilitate, leul se devalorizează la început de septembrie. Iață cotația oferită de BNR pentru principalele valute:

ADVERTISEMENT
  • euro: 4.8552 lei (cursul precedent – 4.8492 lei)
  • dolarul american: 4.1033 lei (cursul precedent – 4.0915 lei)
  • francul elvețian: 4.899 lei (cursul precedent – 4,4940 lei)
  • lira sterlină: 5.4142 lei (cursul precedent – 5.4424 lei)

Știrea inițială:

Curs valutar pentru euro

Nu s-a terminat deloc bine pentru leu în comparație cu euro. În urmă cu doar două zile, leul s-a depreciat în raport cu moneda europeană la cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR). Un euro a ajuns la 4,8492 lei, în creştere destul de mare față de ziua precedentă

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolarul american

Aproape logic, dar și moneda din SUA a crescut simțitor. Astfel, dolarul american s-a apreciat cu 1,50 bani în raport cu leul, ajungând la 4,0915 lei, în creştere cu 0,37% faţă de cotaţia anterioară, de 4,0790 lei/dolar.

Curs BNR pentru francul elvețian

Nu putem să discutăm însă despre același trend pentru moneda care a dat cele mai mari bătăi de cap românilor. Astfel, după ce s-au aruncat pe credite ipotecare sau imobiliare în franci elvețieni, monedă care a explodat, acum aceasta a avut o ușoară depreciere ajungând la 4,4940 lei

ADVERTISEMENT

Curs valutar pentru lira sterlină

Lira sterlină a continuat să piardă teren față de leu fiind a doua oară consecutiv când se întâmplă așa ceva. Moneda UK a ajuns vineri  la valoarea de 5,4424 lei

Gramul de aur, preț în scădere

După o singură zi în care s-a depreciat, gramul de aur și-a revenit la obiceiuri mai vechi și a crescut din nou. A ajuns acum până la 255,1851 lei, de la 254,6004 lei cât valora în ședința precedentă.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, s-a menţinut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

BNR comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției

ADVERTISEMENT
Tags: