News

Curs valutar BNR azi, 26 iunie 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro

26.06.2019 | 13:25
Curs valutar BNR azi 26 iunie 2019 Ce se intampla cu moneda euro

Banca Națională a României a publicat astăzi, în jurul orei 13:00, cursul valutar actualizat, iar veștile sunt îmbucurătoare, dacă ne raportăm atât la moneda europeană, cât și la lira sterlină, care traversează o perioadă de scădere. Conform noilor cotații, dolarul american înregistrează, însă, o creștere semnificativă în comparație cu cotațiile stabilite marți, 25 iunie.

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7199 lei. Prin urmare, moneda europeană se află într-o ușoară scădere față de valoarea de 4,7205, stabilită în urma ședinței BNR de marți, 25 iunie 2019.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat miercuri, 26 iunie, la 4,1541 lei, înregistrând o creștere importantă în comparație cu valorile cursului afișat în ziua precedentă, atunci când cota acestei monede a fost de 4,1484 lei. În aceste condiții, putem spune că dolarul traversează o perioadă dominată de fluctuații repetate.

BNR a comunicat cursul valutar actualizat. Sursa foto:info-general

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în cursul zilei de miercuri, 26 iunie, lira sterlină a fost cotată la 5,2701 lei. Astfel, moneda britanică aduce vești bune pentru românii interesați să opereze tranzacții prin intermediul acestei valute, întrucât în ședința precedentă a fost stabilită valoarea de 5,2885 lei.

Banca Națională a României dă publicității  periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, începând cu ora 13:00, pe site-ul oficial al BNR. Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate până în momentul în care specialiștii anunță noile cotații.

ROBOR a înregistrat o ușoară scădere

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt îmbucurătoare pentru românii cu credite în lei. Mai concret, după o perioadă de stagnare, ROBOR la trei luni a înregistrat o ușoară scădere, ajungând până la valoarea de 3,23%.

În ceea ce privește modul de calcul al indicelui ROBOR, BNR a stabilit o formulă clară, pentru ca cei interesați să poată afla cu ușurință valoarea la care a ajuns acesta. Indicele ROBOR se obține calculând media aritmetică a cotațiilor de rată a dobânzii pentru lei, folosite de marile bănci care activează pe teritoriul țării noastre. Totodată, Banca Națională a introdus un nou indice de referință trimestrial pentru creditele acrodate consumatorilor. Acesta poate fi obținut calculând media aritmetică a ratelor de dobândă zilnică pentru tranzacțiile bancare.