News

Curs valutar BNR, joi, 11 iulie. Dolarul american este în scădere, euro pe creştere. Update

Curs valutar BNR, joi, 11 iulie 2024. Banca Națională a României a emis, la ora 13.00, cotațiile pentru euro, dolarul SUA și celelalte monede importante.
11.07.2024 | 13:07
Curs valutar BNR joi 11 iulie Dolarul american este in scadere euro pe crestere Update
Curs valutar BNR, joi, 11 iulie. Cum evoluează principalele monede importante ale lumii. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, joi, 11 iulie. Banca Națională a României a actualizat la ora 13:00, cursul valutar. FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru principalele monede.

Update. Curs valutar BNR pentru joi, 11 iulie 2024. Creștere pentru euro, scădere pentru dolarul SUA

Conform datelor BNR, euro s-a apreciat în raport cu leul la şedinţa valutară de joi. Moneda unică a cunoscut o nouă creştere faţă de leu. La şedinţa de azi, dintre valutele importante, dolarul american şi francul elveţian s-a depreciat faţă de leul românesc.

ADVERTISEMENT

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de joi, 11 iulie:

Euro: 4,9749 lei (+0.0013)
Dolarul american: 4,5873 lei (-0.0094)
Lira sterlină: 5,9053 lei (+0.0166)
Francul elvețian: 5,1059 lei (-0.0144)
Gramul de aur: 351.4006 lei (+0.8274)

Curs valutar BNR, joi, 11 iulie. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american?

Devine extrem de interesant de urmărit cu va evolua gramul de aur, care atinge noi recorduri, cu toate că valoarea acestuia pare că s-a stabilizat. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Miercuri, 10 iulie 2024, moneda unică europeană a câștigat +0.0001 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9736 lei. Moneda euro rămâne la o distanță considerabilă de dolarul american, care valorează 4.5967 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro devine mai puțin interesantă.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană în acest an a fost raportat în februarie 2024, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9773 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2024. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

La fel ca și moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de +0.0018 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5967 lei, o valoare mult sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul e foarte departe de valoarea de 4.8 lei, atinsă în ultimele luni din 2023.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Așadar, specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și moneda euro, francul elvețian a câștigat +0.0006 de lei în valoare, rămâne însă sub pragul psihologic de 5.2 lei, atins pentru prima oară în luna octombrie 2023, la o valoare de 5.1179 de lei. Cu toate că oricând poate să sară peste pragul de 5.2 lei, e greu de anticipat cum va evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină s-a îndepărtat de pragul psihologic de 6 lei, cu toate că a câștigat +0.0022 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la o valoare de 5.8887 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, deși acest scenariu pare destul de improbabil.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a continuă să crească spectaculos în valoare în ultima perioadă, astfel că la ultima cotație a câștigat +1.2927 lei, valorând acum 350.5732 lei. Specialiștii se așteptau că un gram de aur să oscileze la începutul anului 2024 între valori de 285 – 310 de lei, însă momentan recordul pare bătut cu mult, astfel că gramul de aur se pregătește să depășească pragul de 350 de lei.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”