News

Curs valutar BNR, joi, 23 mai. Revenire pentru dolarul american și moneda euro. Update

Curs valutar BNR, joi, 23 mai 2024. Banca Națională a României a emis, la ora 13.00, cotațiile zilei pentru cele mai importante valute din lume.
23.05.2024 | 13:16
Curs valutar BNR joi 23 mai Revenire pentru dolarul american si moneda euro Update
Curs valutar BNR, joi, 23 mai. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american la mijlocul săptămânii? Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT
23-05-2024
10:17

Curs valutar BNR, joi, 23 mai 2024. Revenire pentru dolar și euro

Potrivit datelor transmise de BNR, moneda euro și dolarul american au câștigat teren în raport cu leul românesc. Cu toate acestea, lira sterlină și francul elvețian se află în scădere spre final de săptămână.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de joi, 23 mai 2024:

Euro: 4.9757 (+0.0012)
Dolarul american: 4.5889 (+0.0011)
Lira sterlină: 5.8369 (-0.0010)
Francul elvețian: 5.0206 (-0.0019)
Gramul de aur: 348.3880 (-7.8839)

Curs valutar BNR, joi, 23 mai. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Specialiștii vor să afle dacă moneda Euro va reuși să atingă pragul psihologic de 5 lei, dar și dacă dolarul american se va apropia de moneda euro, în duelul la distanță dintre cele mai importante monede ale lumii.

Curs valutar BNR, joi, 23 mai. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru principalele monede. Devine extrem de interesant de urmărit cu va evolua gramul de aur, care atinge noi recorduri. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Miercuri, 22 mai 2024, moneda unică europeană a pierdut -0.0003 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9745 lei. Moneda euro rămâne la o distanță considerabilă de dolarul american, care valorează 4.5878 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro devine mai puțin interesantă.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană în acest an a fost raportat în februarie 2024, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9773 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2024. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de +0.0122 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5878 lei, o valoare mult sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul e foarte departe de valoarea de 4.8 lei, atinsă în ultimele luni din 2023.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Așadar, specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și moneda euro, francul elvețian a pierdut -0.0102 de lei în valoare, astfel că rămâne sub pragul psihologic de 5.2 lei, atins pentru prima oară în luna octombrie 2023, la o valoare de 5.0225 de lei. Cu toate că oricând poate să sară peste pragul de 5.2 lei, e greu de anticipat cum va evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai aproape de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a câștigat +0.0176 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la o valoare de 5.8379 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă mai e mult până în acel moment, deși orice e posibil.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a continuă să crească spectaculos în valoare, iar la ultima cotație a câștigat +0.6958 lei, valorând acum 356.2719 lei. Specialiștii se așteptau că un gram de aur să oscileze la începutul anului 2024 între valori de 285 – 310 de lei, însă momentan recordul pare bătut cu mult, astfel că gramul de aur se pregătește să depășească pragul de 350 de lei.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”