News

Curs valutar BNR, joi, 9 martie. Moneda euro și dolarul american se depreciază. Update

Curs valutar BNR, joi, 9 martie 2023. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede.
09.03.2023 | 13:01
Curs valutar BNR joi 9 martie Moneda euro si dolarul american se depreciaza Update
Euro vs dolar
ADVERTISEMENT
09-03-2023
11:05

Curs valutar BNR pentru joi, 9 martie 2023

Conform datelor BNR, atât euro cât și dolarul american au înregistrat deprecieri la cursul valutar de joi. Moneda unică rămâne sub pragul de 4,92 lei, în timp ce dolarul din SUA se află în zona de 4,65 de lei.

S-au depreciat în raport cu leul românesc francul elvețian și lira sterlină. Lira sterlină a crescut cu câteva unități. Iată cotațiile Băncii Naționale a României de joi, 9 martie: 

  • Euro: 4,9156 lei
  • Dolarul american: 4,6523 lei
  • Lira sterlină: 5,5275 lei
  • Francul elvețian: 4,9610 lei
  • Gramul de aur: 271,9255 lei
     

Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul pare să-și revină în ultima perioadă, după mai multe luni când a oscilat în jurul valorii de 5 lei. Cu toate acestea, e puțin probabil ca dolarul să reușească să depășească pragul psihologic de 5 lei în 2022.

Curs valutar BNR, joi, 9 martie 2023. Își revine dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Deși e departe de euro ca valoare, dolarul american pare să-și revină, cu pași mărunți. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Miercuri, 8 martie, moneda unică europeană a pierdut 0.0052 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9157 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.6627 lei. Cu toate acestea, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9495 de lei. Deși în acest moment moneda euro pare departe de pragul psihologic de 5 lei, este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0478 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6627 lei, o valoare sub cea a monedei euro, însă mai apropiată de euro comparativ cu lunile trecute. De remarcat că dolarul reușește în ultima perioadă să urce peste valoarea de 4.7 lei, după mai multe săptămâni când oscila în jurul valorii de 4.5 lei.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și euro, Francul elvețian a pierdut 0.0013 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 4.9476 de lei. Francul elvețian forțează revenirea peste valoarea de 5 lei în următoarele luni, însă rămâne de văzut dacă va reuși.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină pare a fi în revenire cu toate că a pierdut 0.0261 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.5180 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 1.6600 lei și este cotat la 271.8457 de lei, fiind tot mai departe de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când valora 293.9846 lei. Această valoare pare greu de egalat în următoarele luni. Specialiștii cred, mai degrabă, că un gram de aur va oscila între valori cuprinse între 265 și 285 de lei până spre finele anului 2023.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”