News

Curs valutar BNR, marți, 11 iunie 2024. O nouă creștere pentru moneda euro

Curs valutar BNR, marți, 11 iunie 2024. Banca Națională a României a transmis, la ora 13:00, cotațiile pentru euro, dolar și alte monede.
11.06.2024 | 13:39
Curs valutar BNR marti 11 iunie 2024 O noua crestere pentru moneda euro
Curs valutar BNR, luni, 11 iunie 2024. Foto pixabay
ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, marți, 11 iunie 2024. Banca Națională a României a anunțat, la ora 13:00, care sunt cotațiile pentru cele mai importante monede. Ce se întâmplă cu leul în raport cu celelalte valute?

Curs valutar BNR, marți, 11 iunie 2024. Leul pierde teren în fața euro

Ca în fiecare zi bancară, BNR a publicat cursul valutar, iar FANATIK transmite noile valori ale principalelor monede. Observăm că euro a înregistrat o nouă creștere pentru a doua zi la rând.

ADVERTISEMENT

Vorbim de încă 0.0002 unități adăugate, ajungând la valoarea de 4.9767 de lei. Același lucru s-a întâmplat și luni, când euro a început săptămâna pe plus, potrivit reprezentanților Băncii Naționale.

În schimb, dolarul american a înregistrat o scădere, marți, spre deosebire de începutul acestei săptămâni. La ultima ședință BNR, dolarul a fost cotat la 4.6295 lei, pe minus cu 0.0007 de unități.

ADVERTISEMENT

Și în cazul francului elvețian constatăm o pierdere de 0.0004 de unități, în a doua zi a săptămânii. Marți, 11 iunie 2024, a fost cotat de Banca Națională a României (BNR) la suma de 5.1617 de lei.

Pe de altă parte, lira sterlină a urmat un trend ascendent pentru a doua zi la rând, adăugând 0.0118 de unități. Astfel, moneda oficială a Regatului Unit a ajuns la valoarea de 5.8931 de lei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă începutul de săptămână nu a fost cel mai bun pentru prețul gramului de aur, situația s-a schimbat marți, 11 iunie. Metalul prețios s-a scumpit cu 1.2738 unități, prețul pentru un gram de aur fiind de 343.0859 de lei.

Ce s-a întâmplat cu principalele monede în prima zi a săptămânii

În ceea ce privește cursul valutar anunțat de BNR pentru luni, 10 iunie, amintim că atât moneda euro, cât și dolarul american au fost „pe verde”. Un euro era cotat la 4.9765, iar un dolar la 4.6302 de lei.

ADVERTISEMENT

Valorea pentru lira sterlină a fost de 5.8813 de lei, iar pentru francul elvețian de 5.1621 lei. Prețul pentru un gram de aur era de 341.8121 de lei, conform informațiilor transmise luni de Banca Națională.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Sume uriașe pentru a pregăti omenirea pentru o Apocalipsă. Decizia care ar fi...
Sume uriașe pentru a pregăti omenirea pentru o Apocalipsă. Decizia care ar fi fatală
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României