News

Curs valutar BNR, luni, 14 februarie 2022. Cât costă un euro și câți bani plătiți în schimbul unui dolar. Update

Curs valutar BNR, azi, luni, 14 februarie 2022, noi cotații pentru euro. Ca de fiecare dată, de la BNR vin și noile valori pentru celelalte valute importante de pe piață.
14.02.2022 | 13:06
Curs valutar BNR luni 14 februarie 2022 Cat costa un euro si cati bani platiti in schimbul unui dolar Update
Curs valutar BNR, luni, 14 februarie 2022, noutăți pe piață. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
14-02-2022
11:07

Curs valutar BNR pentru luni, 14 februarie. Cotațiile pentru principalele monede și gramul de aur

Banca Națională a României (BNR) a dat publicității noile valori de cotație pentru principalele valute de pe piața internă și pentru gramul de aur:

  • Euro – 4,9455 de lei
  • Dolar american – 4,3702 de lei
  • Franc elvețian – 4,7269 de lei
  • Lira sterlină – 5,9104 lei
  • Gramul de aur – 260,6495 lei

Începem cu vești bune – prima zi a săptămânii va aduce un nou raport de la Banca Națională a României. Și, așa cum v-am obișnuit deja, noi vă oferim în timp real cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Așadar, stați liniștiți, tot ce aveți de făcut, în cazul în care vreți să fiți la curent, este să citiți www.fanatik.ro, site-ul care vă oferă la secundă înformația curată.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, luni, 14 februarie 2022

Atenție mare! Nu uitați că abia după ora 13:00 vom afla, dinspre banca centrală, cotațiile pentru euro, dolar, franc elvețian sau lira sterlină.

Drept pentru care, toți cei care vor să lucreze pe noile cotații trebuie să aștepte până aproape de prânz. Nu disperați, vă oferim o soluție și pentru cei mai nerăbdători dintre dumneavoastră. Toate instituțiile bancare se vor raporta la datele din sesiunea precedentă a BNR.

ADVERTISEMENT

Discutăm, în acest caz, despre sesiunea din ziua de vineri, 11 februarie, o zi în care BNR-ul pare că a pus serios motoarele în mișcare. Și, da, vorbim atât despre persoanele fizice care au de efectuat diverse tranzacții, dar și pentru cele juridice. Ambele categorii trebuie să lucreze până la prânz „cu materialul clientului”

Curs valutar BNR. Cât costă un euro

Faceți loc, moneda euro își urmează tendința de a urca spre 5 lei. Așa cum am mai spus, pare că nimeni și nimic nu poate să o oprească din drumul ei. De altfel, românii cu credite în euro știu deja că discutăm despre o depreciere destul de mare în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Și cursul valutar al zilei de 11 februarie a arătat la fel. Euro a rămas în continuare fără milă față de leu. Așa că românii, deocamdată, admiră. Și de restul fac socoteli. Astfel, unul singur este cotat de BNR la 4.9447 de lei.

Curs valutar BNR. Cât costă un dolar american

Se întâmplă cam același lucru și în cazul dolarului american. Bine, credem că e și normal, având în vedere că a fost sărbătoare mare peste Ocean. S-a jucat Super Bowl-ul și americanii ne-au arătat ce înseamnă banii adevărați.

ADVERTISEMENT

Bine, depinde cum priviți lucrurile. Vorbim despre banii lor. Noi? Nu scăpăm de numărat dacă mergem la casele de schimb valutar ca să cumpărăm dolari. Mai ales că suntem nevoiți să plătim nu mai puțin de 4.3392 pentru o singură unitate

Curs valutar BNR. Cât costă un franc elvețian

La revedere și un praz verde, cam atât putem spune despre francul elvețian. Doar că, trebuie să o recunoaștem cu toții, situația este una mult mai dificilă pentru cei care sunt obligați să-l cumpere. Aceștia sunt nevoiți să scoată din buzunare sume uriașe.

Ei bine, francul elvețian a rămas atât de puternic încât să propună coșmaruri tuturor celor care dețin credite în această monedă. O singură unitate costă 4,6823 de lei.

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Și abia acum trebuie să faceți loc monedei de pe prima poziție. Campioanei. Campioană absolută. Lira sterlină s-a cam distrat cu leul în 2021 și își continuă ascensiunea. Moneda britanică a continuat să puncteze, să preseze, să dribleze și, în general să facă tot ce vrea cu leul.

A încheiat vineri, 11 februarie, la o valoare de 5,8862 lei. Și, din nefericire, ascensiunea nu se oprește aici. Experții trag în continuare semnale de alarmă

Curs valutar BNR pentru gramul de aur

Spre deosebire de monedele internaționalele de schimb, valoarea unui gram de aur a avut o creștere semnificativă comparativ cu zilele anterioare.

Joi, 10 februarie, gramul de aur a fost evaluat la 254,6604 lei, cu 0,724 de lei mai mult comparativ cu miercuri, 9 februarie, când gramul de aur a avut valoarea de 253,9364 de lei.

ADVERTISEMENT
Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua...
Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua să crească în urma încălzirii globale
Ce lovitură pentru Real Madrid! Florentino Perez l-a convins pe celebrul antrenor și...
Ce lovitură pentru Real Madrid! Florentino Perez l-a convins pe celebrul antrenor și au bătut palma
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Cum se menţine Gigi Becali într-o formă excelentă la 65 de ani. Alimentul...
Cum se menţine Gigi Becali într-o formă excelentă la 65 de ani. Alimentul pe care-l mănâncă absolut în fiecare zi de ani de zile
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
Românii nu mai vor să muncească în străinătate, nici măcar temporar
Românii nu mai vor să muncească în străinătate, nici măcar temporar
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Scandal monstruos între Maria Ilioiu și Bianca Giurcă de la Insula Iubirii: ”Ești...
Scandal monstruos între Maria Ilioiu și Bianca Giurcă de la Insula Iubirii: ”Ești fake din cap și până-n picioare. M-ai copiat. Dacă te prind îți rup părul ăla...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!