News

Curs valutar BNR, luni, 24 ianuarie 2022. Cât trebuie să plătiți pentru un euro / Update

Curs valutar BNR, azi, luni, 24 ianuarie 2022, noi cotații pentru euro. Ca de fiecare dată, de la BNR vin și noile valori pentru celelalte valute importante de pe piață.
24.01.2022 | 13:30
Curs valutar BNR luni 24 ianuarie 2022 Cat trebuie sa platiti pentru un euro  Update
Curs valutar BNR, luni, 24 ianuarie 2022, noi cotații. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
24-01-2022
11:29

Curs BNR pentru 24 ianuarie

Întrucât 24 ianuarie este zi liberă legală, BNR nu va afişa un nou curs azi. Prin urmare, cotaţiile în vigoare sunt cele de vineri, 21 ianuarie.

Prima zi a săptămânii va aduce un nou raport de la Banca Națională a României. Așa cum site-ul nostru v-a obișnuit deja, vă oferim în timp real cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Drept pentru care tot ce aveți de făcut, dacă vreți să fiți la curent, este să citiți www.fanatik.ro. Trebuie să știți că abia după ora 13:00 vom afla, dinspre banca centrală, cotațiile pentru euro, dolar, franc elvețian sau lira sterlină.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, luni, 24 ianuarie 2022

Așadar, toți cei care vor să lucreze pe noile cotații trebuie să aștepte. Și vor face treaba aceasta până aproape de prânz. Există o soluție și pentru nerăbdători – toate instituțiile bancare se vor raporta la datele din sesiunea precedentă a BNR.

Discutăm, în acest caz, despre sesiunea din ziua de vineri, 21 ianuarie, o zi în care BNR-ul pare că a pus serios motoarele în mișcare.

ADVERTISEMENT

Este valabil atât pentru persoanele fizice care au de efectuat diverse tranzacții, dar și pentru cele juridice. Ambele categorii trebuie să lucreze până la prânz „cu materialul clientului”

Curs valutar BNR. Cât costă un euro

Euro își urmează tendința de a urca spre 5 lei și nimeni și nimic nu pare să-l oprească din drumul lui. De altfel, românii cu credite în euro știu deja că discutăm despre o depreciere destul de mare în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Și cursul valutar al zilei de 21 ianuarie a arătat la fel. Euro a rămas puternic, semeț și fără milă față de leu. Așa că românii, deocamdată, admiră și cam atât. Astfel, unul singur este cotat de BNR la 4,9449 de lei.

Curs valutar BNR. Cât costă un dolar american

Se întâmplă cam același lucru și în cazul dolarului american. Acesta își caută adversar într-o bătălie cu leul românesc în care mai degrabă așteaptă ca arbitrul să numere. Să numere adversarul, evident.

ADVERTISEMENT

Bine, depinde cum priviți lucrurile. De numărat nu scapă nici cei care merg la casele de schimb valutar ca să cumpere dolari. Mai ales că sunt nevoiți să plătească nu mai puțin de 4,3614 pentru o singură unitate

Curs valutar BNR. Cât costă un franc elvețian

La revedere și un praz verde, cam atât putem spune despre francul elvețian. Doar că, trebuie să o recunoaștem cu toții, situația este una mult mai dificilă pentru cei care sunt obligați să-l cumpere. Sunt nevoiți să scoată din buzunare sume din ce în ce mai mari.

Ei bine, francul elvețian a rămas atât de puternic încât să propună coșmaruri tuturor celor care dețin credite în această monedă. O singură unitate costă 4,7821 de lei.

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Faceți loc, trece campioana. Campioana absolută. Lira sterlină s-a cam distrat cu leul în 2021 și își continuă ascensiunea. Moneda britanică a continuat să puncteze, să preseze, să dribleze și, în general să facă tot ce vrea cu leul.

A încheiat vineri, 24 ianuarie, la o valoare de 5,9178 lei. Și, din nefericire, ascensiunea nu se oprește aici. Experții trag în continuare semnale de alarmă

Curs valutar BNR pentru gramul de aur

Gramul de aur s-a apreciat în raport cu ultimul curs emis de către Banca Națională a României, reușind să prezinte o apreciere a 2,6483 unități. Acest curs marchează cea de a treia zi de creștere a prețului pentru acest metal nobil.

ADVERTISEMENT