News

Curs valutar BNR, luni, 27 decembrie 2021. Cât a ajuns să coste un euro. Update

Curs valutar BNR, azi, luni, 27 decembrie 2021, noi cotații pentru euro, dar și pentru celelalte valute importante de pe piață. FANATIK vă transmite noile cotații.
27.12.2021 | 13:04
Curs valutar BNR luni 27 decembrie 2021 Cat a ajuns sa coste un euro Update
Curs valutar BNR, luni, 27 decembrie 2021 aduce noi cotații. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
27-12-2021
11:04

Curs valutar BNR pentru luni, 27 decembrie. Cotațiile pentru principalele monede și gramul de aur

Banca Națională a României (BNR) a dat publicității noile valori de cotație pentru principalele valute de pe piața internă și pentru gramul de aur:

  • Euro – 4,9492 de lei
  • Dolar american – 4,3725 de lei
  • Franc elvețian – 4,7604 de lei
  • Lira sterlină – 5,8612 lei
  • Gramul de aur – 253,8838 lei

Banca Națională a României transmite în prima zi a săptămânii cursul valutar actualizat.  Așa cum v-am obișnuit deja, FANATIK vă prezintă în timp real toate cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Să ne înțelegem încă de la început. Trebuie să știți că abia după ora 13:00 vom afla, dinspre banca centrală, cotațiile pentru euro, dolar, francul elvețian și lira sterlină

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, luni, 27 decembrie 2021

Astfel că, toți cei implicați, au ceva de așteptat. Până aproape de prânz, absolut toate instituțiile bancare se vor raporta la datele din sesiunea precedentă a BNR. Discutăm, în acest caz, despre sesiunea din ziua de vineri, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

Atenție, situația se aplică și pentru persoanele fizice care au de efectuat diverse tranzacții. Aceștia nu au ce face și sunt obligați să se raporteze la valorile inițiale.

ADVERTISEMENT

Ultima ședință a BNR arată că moneda națională a pierdut teren în raport cu mai toate valutele importante și are de recuperat teren serios pe final de an

Curs valutar BNR. Cât costă un euro

Chiar dacă au fost și zile cu vești interesante, anul se încheie cu leul în corzi atunci când îl raportăm la moneda europeană. De fapt, sinceri să fim, nu a fost niciodată cazul să desfaceți șampania. Cei care au credite în euro știu deja că discutăm despre o depreciere aproape insesizabilă în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Și cursul valutar al zilei de 24 decembrie a arătat că euro rămâne puternic. Foarte puternic. Așa că românii, deocamdată, admiră măreția lui și cam atât. Astfel, un euro a fost cotat de BNR la 4,9490 de lei

Curs valutar BNR. Cât costă un dolar american

Dolarul american și-a continuat dansul pe 2021. Acesta a avut o creștere importantă în ultimele trei săptămâni, după care a traversat o linie oarecum dreaptă. Astfel, de la cotații de 4,2904 lei cât era la începutul lunii noiembrie, în cazul monedei americane s-a ajuns la 4,3655 lei.

ADVERTISEMENT

Și da, experții au recunoscut că, la un moment dat, a fost vorba despre o explozie. Doar că nu una care să sperie chiar pe toată lumea.

Curs valutar BNR. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a fost cotat în ultima zi a săptămânii trecute la 4,7589 lei. Adică, fără doar și poate, discutăm și în acest caz despre o majorare.

De altfel, numai dacă ne raportăm la ceea ce s-a petrecut în ultimele săptămâni este suficient. Știm, tentația ar fi să întrebați ce este suficient. Ei bine, francul elvețian a rămas atât de puternic încât să aibă coșmaruri toți cei care dețin credite în această monedă.

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Dacă vorbim despre lira sterlină, atunci situația este una clară. Am tot avut parte de creșteri importante pe parcursul întregului an. Și în ultimele săptămâni acestea s-au accentuat. Așa că moneda britanică a tot câștigat bătălie după bătălie.

A încheiat vineri, 24 decembrie, la o valoare de 5,8513 lei. Adică nu a rupt gura târgului, însă a rămas în continuare sus. Mult prea sus pentru leul românesc.

Curs valutar BNR pentru gramul de aur

Valoarea gramului de aur a crescut pe data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, iar acesta a ajuns la 253.9563 de lei. Creșterea raportată de BNR a fost de +0.1564 de lei

ADVERTISEMENT