News

Curs valutar BNR, luni, 4 septembrie. Aprecieri pentru euro și dolarul american. Update

Curs valutar BNR, luni, 4 septembrie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
04.09.2023 | 13:04
Curs valutar BNR luni 4 septembrie Aprecieri pentru euro si dolarul american Update
Curs valutar BNR, luni, 4 septembrie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
04-09-2023
10:07

Curs BNR pentru luni, 4 septembrie. Creșteri pe linie pentru principalele valute

Banca Națională a României a actualizat, la ora 13:00, cursul valutar pentru prima zi a săptămânii. Moneda europeană, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină s-au apreciat.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de luni, 4 septembrie 2023:

  • Euro: 4.9465 lei
  • Dolarul american: 4.5809 lei
  • Lira sterlină: 5.7847 lei
  • Francul elvețian: 5.1809 lei
  • Gramul de aur: 285.9671 lei

Curs valutar BNR, luni, 4 septembrie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Leul pierde tot mai mult teren în lupta cu dolarul american și cu moneda euro, în condițiile în care dolarul american e din nou aproape de valoarea de 4.6 lei, în timp ce euro e tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei.

Curs valutar BNR, luni, 4 septembrie. Cum vor evolua euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Cert e că dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Vineri, 1 septembrie, moneda unică europeană a câștigat 0.0028 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9440 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.5563 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9783 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

La fel ca și moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0122 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5563 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și dolarul, Francul elvețian a câștigat 0.0107 de lei în valoare, și e tot mai aproape de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.1613 de lei. Cu toate că a sărit de valoarea de 5.1 lei, e greu de anticipat cum evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, cu toate că a recuperat 0.0134 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7777 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a câștigat în valoare 0.6927 lei și este cotat la 284.8021 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, iară că un gram de aur a sărit de 290 de lei și ar putea să bată un nou record în viitorul apropiat.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Poliția Română, folosită la o escrocherie. Mulți români au fost păcăliți
Poliția Română, folosită la o escrocherie. Mulți români au fost păcăliți
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Moartea neașteptată a unui mare scriitor român. De ce sicriul a fost transportat...
Moartea neașteptată a unui mare scriitor român. De ce sicriul a fost transportat cu sania