Curs valutar BNR, marți, 13 august. Banca Națională a României va transmite, la ora 13:00, datele privind evoluția principalelor monede. Vom afla ce se va întâmpla cu acestea după deprecierile înregistrate luni.
La fel ca în prima zi a săptămânii, și marți moneda euro s-a depreciat față de leul românesc. În schimb, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină cu crescut cu câteva unități. În aceeași notă a fost și gramul de aur, a cărui valoare trece acum de 360 de lei.
Iată cotațiile Băncii Naționale a României de marți, 13 august 2024:
Imediat ce noile informații vor fi disponibile, FANATIK va publica cotațiile pentru moneda euro, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian. La începutul săptămânii, leul a câștigat teren în fața celor mai importante valute.
Deși săptămâna trecută a fost încheiată „pe plus”, moneda euro a pierdut 0.0004 de unități, luni, 12 august. Astfel, euro a fost cotat la 4.9765 de lei, potrivit reprezentanților Băncii Naționale a României.
Același lucru s-a întâmplat și cu dolarul american, care a pierdut câteva unități în fața leului românesc. Vorbim de o depreciere cu 0.0037 de unități, ajungând la suma de 4.5545 de lei.
Luni a fost a doua ședință consecutivă când francul elvețian a fost în depreciere. Dacă vineri, 9 august, pierdea 0.0442 de unități, la începutul acestei săptămâni a fost pe minus cu încă 0.0216 de unități.
Astfel, un franc elvețian costă 5.2464 de lei. Vom vedea dacă ziua de marți, 13 august, va fi cu ghinion pentru această monedă. Un trend descendent a fost urmat și de lira sterlină, luni, 12 august.
Valuta oficială a Regatului Unit a pierdut 0.0052 de unități, așa cum arată datele din prima ședință de cotație a acestei săptămâni. Prin urmare, lira sterlină a ajuns la suma de 5.8106 de lei.
Prețul gramului de aur a crescut. Vineri, 9 august, a câștigat peste 4 lei, în timp ce luni, 12 august, a punctat încă o majorare a costului cu 2.5258 de unități. La ora actuală, prețul pentru un gram de aur este de 357.6911 lei.
Printre monedele care au înregistrat creșteri, în raport cu leul românesc, se numără dolarul canadian, australian, coroana cehă, norvegiană, zlotul polonez, dar și leul moldovenesc, arată BNR.