News

Curs valutar BNR, marți, 25 iunie 2024. Leul a câștigat în fața euro și a dolarului american. Update

Curs valutar BNR, marți, 25 iunie 2024. Banca Națională a României va comunica, la ora 13:00, cotațiile pentru euro și dolar.
25.06.2024 | 13:43
Curs valutar BNR marti 25 iunie 2024 Leul a castigat in fata euro si a dolarului american Update
Curs valutar BNR, marți, 25 iunie 2024. Foto freepik.com
ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, marți, 25 iunie 2024. Banca Națională a României va transmite, la ora 13:00, cotațiile pentru cele mai importante monede. Vom afla ce se va întâmpla cu euro și dolarul în prima ședință de tranzacționare a săptămânii, iar informațiile vor fi publicate de FANATIK.

UPDATE: Leul, cotat mai bine decât dolarul american și euro în a doua ședință BNR din săptămâna aceasta

Reprezentanții Băncii Naționale a României au anunțat cursul valutar pentru marți, 25 iunie 2024, iar datele indică o apreciere semnificativă a leului față de lira sterlină, francul elvețian, dolarul american și față de euro. Prețul aurului a scăzut cu aproximativ 5,6 lei per gram, ajungând la 348,0234 lei, cel mai scăzut nivel din ultima săptămână.

ADVERTISEMENT

Cotațiile Băncii Naționale a României de marți, 25 iunie 2024:

Euro: 4.9768 (-0.0003)
Dolarul american: 4.6386 (-0.0149) 
Lira sterlină: 5.8873 (-0.0010)
Francul elvețian: 5.1926 (-0.0231) 
Gramul de aur: 348.0234 (-5.5912) 

Curs valutar BNR, marți, 25 iunie 2024. Ce se va întâmpla cu euro și dolarul

Luni, 24 iunie, reprezentanții BNR nu au comunicat cursul valutar, fiind a doua zi de Rusalii și, implicit, zi liberă (zi nebancară). Prin urmare, au fost valabile cotațiile transmise în ultima ședință, de vineri, 21 iunie 2024.

ADVERTISEMENT

Observăm că leul românesc a pierdut teren în fața monedei euro, dolarului american și francului elvețian, la finalul săptămânii trecute. În cazul euro s-a constatat o ușoară creștere cu 0.0001 de unități, ajungând la 4.9771 lei.

Dolarul SUA a punctat o apreciere cu 0.0132 de unități, lucru care s-a întâmplat pentru a doua zi la rând, după ce și joi, 20 iunie a fost în creștere. La ora actuală, valoarea dolarului american este de 4.6535 de lei.

ADVERTISEMENT

Așa cum spuneam, francul elvețian a avut un final de săptămână bun, conform datelor transmise de BNR. A urmat un trend ascendent, adăugând încă 0.0025 de unități și fiind cotat la suma de 5.2157 de lei.

Lira sterlină a înregistrat o nouă scădere

Pe de altă parte, lira sterlină a pierdut lupta cu leul românesc. Pentru a doua zi la rând a fost în scădere. Vineri, 21 iunie, moneda Regatului Unit a fost pe „minus” cu 0.0062 de unități, fiind cotată la suma de 5.8883 de lei.

ADVERTISEMENT

O creștere spectaculoasă s-a constatat în cazul prețului la gramul de aur. Metalul prețios s-a scumpit cu peste 5 lei, potrivit informațiilor din ultima ședință de tranzacționare a Băncii Naționale a României.

De altfel, în ultima perioadă s-a observat o evoluție oscilantă privind prețul gramului de aur. Cu toate acestea, scumpirea metalului galben este semnificativă. În prezent, prețul pentru un gram de aur este de 353.6146 de lei.

Amintim că BNR transmite cursul valutar în fiecare zi bancară. Excepție fac zilele de weekend sau atunci când sunt sărbători legale. „ Sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale nu este comunicat niciun curs, acestea fiind zile libere (zile nebancare sau zile nelucrătoare). În zilele nebancare BNR nu comunică cotații pentru ziua respectivă”, arată Banca Națională.

 

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?