News

Curs valutar BNR, marți, 30 august 2022. Euro trece peste dolarul american. Update

Curs valutar BNR, marți, 30 august 2022. Banca Națională a României (BNR) va publica cursul valutar pentru principalele monede internaționale și pentru gramul de aur.
30.08.2022 | 03:30
Curs valutar BNR marti 30 august 2022 Euro trece peste dolarul american Update
La ultimul curs valutar, dolarul a fost peste euro. Foto: canva.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
30-08-2022
10:07

Cursul valutar BNR pentru principalele monede și gramul de aur

Marți, la ora 13.00, Banca Națională a României a publicat noile valori de cotație pentru principalele valute de pe piața internă și pentru gramul de aur.

Moneda euro continuă să piardă teren în fața leului. O și mai mare depreciere a suferit dolarul SUA. Moneda unică revine în fața valutei de peste ocean.

  • Euro – 4.8652 lei
  • Dolar american – 4.8497 lei
  • Franc elvețian – 4.9933 lei
  • Lira sterlină – 5.6896 lei
  • Gramul de aur – 270.2277 lei

În primul curs valutar anunțat în această săptămână de BNR, un euro a fost cotat luni la 4.8707 lei, cu 0.0027 unități sub cotația calculată vineri (4.8734 lei, -0.0022), 26 august 2022.

Urmează încă un curs valutar bun pentru dolar?

Tot luni, dolarul american a fost evaluat la 4.8917 lei, cu 0.0178 unități peste valoarea avută vineri (4.8739, -0.0012). În acest context, este foarte important de urmărit cum va evolua duelul euro-dolar la următorul curs valutar, care va fi anunțat de Banca Națională a României marți, 30 august 2022.

ADVERTISEMENT

Amintim că reprezentanții băncii centrale anunță cursul valutar de luni până vineri, la doar câteva minute după ora 13:00. Cursul valutar al BNR nu este anunțat sâmbătă și duminica, și nici în zilele în care este sărbătoare legală.

Astfel, valorile anunțate vineri pentru principalele monede de circulație internațională și gramul de aur sunt valabile până luni, la ora 13:00. Altfel, la finalul lunii iulie 2022, rezervele valutare ale BNR au ajuns la 42,768 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

A fost o creştere cu 1,74% față de valorile anunțate la 30 iunie 2022 (n.r. – 42,033 miliarde de euro). Potrivit sursei citate, în luna iulie au fost consemnate intrări de 3,315 miliarde de euro.

Ce rezervă de aur are România

Ele au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, dar și alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor.

ADVERTISEMENT

Totodată, au reprezentat și alimentarea contului Comisiei Europene. În ceea ce privește ieşirile, acestea au ajuns la 2,580 miliarde de euro și au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR.

În același context, ieșirile au reprezentat și plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.În aceeași statistică au fost oferite informații și despre nivelul rezervei de aur, care s-a menţinut la 103,6 tone.

ADVERTISEMENT

Asta s-a întâmplat în contextul evoluţiilor preţurilor internaţionale, astfel că valoarea rezervei de aur s-a situat la 5,751 miliarde de euro. BNR a mai precizat că rezervele internaţionale ale României (n.r. – formate din valute și aur) au fost de 48,519 miliarde de euro la 31 iulie 2022.

 

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva...
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva ore de România: "Cel mai frumos loc din lume"
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Marii favoriți la Primăria Capitalei. Câți bani puteți câștiga, dacă pariați
Marii favoriți la Primăria Capitalei. Câți bani puteți câștiga, dacă pariați
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”