News

Curs valutar BNR, marți, 4 ianuarie 2022. Cât trebuie să plătiți pentru un euro. Update

Curs valutar BNR, azi, marți, 4 ianuarie 2022, noi cotații pentru euro. Ca de fiecare dată, de la BNR vin și noile valori pentru celelalte valute importante de pe piață.
04.01.2022 | 03:30
Curs valutar BNR marti 4 ianuarie 2022 Cat trebuie sa platiti pentru un euro Update
ADVERTISEMENT
04-01-2022
11:30

Curs valutar BNR pentru marți, 4 ianuarie. Cotațiile pentru principalele monede și gramul de aur

Banca Națională a României (BNR) a dat publicității noile valori de cotație pentru principalele valute de pe piața internă și pentru gramul de aur:

  • Euro – 4,9464 de lei
  • Dolar american – 4,3779 de lei
  • Franc elvețian – 4,7720 de lei
  • Lira sterlină – 5,9153 lei
  • Gramul de aur – 254,2395 lei

Banca Națională a României a indicat deja primele cursuri valutare ale anului, dar marți ar putea să aducă trei ceasuri rele zdravene. Așa cum site-ul nostru v-a obișnuit deja, vă oferim în timp real toate cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Atenție! Ba nu, rectificăm. Este atenție la neatenție! Trebuie să știți că abia după ora 13:00 vom afla, dinspre banca centrală, cotațiile pentru euro, dolar, franc elvețian sau lira sterlină.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, marți, 4 ianuarie 2022

Un lucru este cât se poate de clar – toți cei care vor să lucreze pe noile cotații trebuie să aștepte. Și sunt nevoiți să facă lucrul acesta până aproape de prânz. Toate instituțiile bancare se vor raporta la datele din sesiunea precedentă a BNR.

Discutăm, în acest caz, despre sesiunea din ziua de luni, 3 ianuarie, o zi în care BNR-ul pare că a pus serios motoarele în mișcare

ADVERTISEMENT

Atenție, situația se aplică și pentru persoanele fizice care au de efectuat diverse tranzacții. Aceștia nu au ce face și sunt obligați să se raporteze la valorile inițiale.

Dacă ne raportăm la ultima ședință a BNR atunci trebuie să știți că moneda națională a pierdut teren în raport cu mai toate valutele importante.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR. Cât costă un euro

Nu s-a terminat deloc bine pentru leu anul 2021. Românii cu credite în euro știu deja că discutăm despre o depreciere zdravănă în ultima perioadă, ultima care a adus multe calcule, economii și socoteli.

Și cursul valutar al zilei de 3 ianuarie a arătat la fel. Euro a rămas tare. Așa că românii, deocamdată, admiră măreția lui și cam atât. Astfel, unul singur este cotat de BNR la 4,9474 de lei. Da, citiți bine, ne îndreptăm încet, dar sigur spre 5 lei.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR. Cât costă un dolar american

Și dolarul american aproape că nu a avut adversar anul trecut. Astfel, în ultimele trei săptămâni a valsat, a dansat, a driblat și, în general, a făcut tot ce a vrut el. De la cotații de 4,2904 lei cât era la începutul lunii noiembrie, în cazul monedei americane s-a ajuns la 4,3559 lei.

Și abia atunci, experții n-au mai avut ce face și au recunoscut că, la un moment dat, se discuta chiar și despre o explozie. Una pe care încă o traversăm.

Curs valutar BNR. Cât costă un franc elvețian

La revedere și un praz verde, cam atât putem spune despre francul elvețian. Mai dificil pentru cei care sunt obligați să-l cumpere. Sunt nevoiți să scoată din buzunare sume din ce în ce mai mari.

Ei bine, francul elvețian a rămas atât de puternic încât să propun[ coșmaruri tuturor celor care dețin credite în această monedă. O singură unitate costă 4,7725 de lei.

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

Faceți loc și campioanei absolute. Lira sterlină s-a cam distrat cu leul în 2021 și își continuă ascensiunea. În ultimele săptămâni aceasta s-au accentuat. Așa că moneda britanică a continuat să puncteze.

A încheiat luni, 3 ianuarie, la o valoare de 5,8856 lei. Și, din nefericire, este în continuare sus. Mult prea sus pentru leul românesc.

Curs valutar BNR pentru gramul de aur

Aurul a fost tranzacționat la finalul anului 2021 la un nivel de 255,6927 lei pentru fiecare gram. În ultima ședință de tranzacționare valutară, acest metal prețios s-a apreciat cu 2,4299 lei față de sesiunea anterioară.

ADVERTISEMENT