Curs valutar BNR, miercuri, 27 noiembrie 2024. Banca Națională a României va anunța, la ora 13.00, cele mai noi date despre evoluția principalelor monede. FANATIK vă ține la curent, ca de obicei, cu toate informațiile imediat ce sunt publicate.
Zi modestă pe piața bancară pentru moneda euro și dolarul american. Ambele valute s-au depreciat. În schimb, lira sterlină, francul elvețian și gramul de aur au pus în plus câteva unități.
Iată cotațiile Băncii Naționale a României de miercuri, 27 noiembrie 2024:
Majoritatea monedelor au înregistrat scăderi la începutul acestei săptămâni, la o zi după primul tur al alegerilor prezidențiale. Doar euro a avut o ușoară creștere de 0.0008 unități.
Pentru următoarea zi, euro a avut o creștere, putem spune, nesemnificativă de 0.0001, însă, francul elvețian a înregistrat o apreciere de 0.0099 unități. Urmărim evoluția monedei euro în ultima săptămână din luna noiembrie.
Dolarul american a început săptămâna cu o cotație de 4.7454 lei și a avut o scădere de 0.0286 unități. Următoarea zi, continuă cu o depreciere de 0.0137 unități și a ajuns la valoarea de 4.7319 în raport cu leul.
Lira sterlină are un parcurs asemănător pentru acest început de săptămână. Luni a avut o depreciere de 0.0091 unități, iar marți a înregistrat o altă scădere de 0.0120 unități.
Francul elvețian a avut o creștere în ziua precedentă, de 0.0099 unități, deși în ziua următoare de după turul 1 al alegerilor prezidențiale s-a depreciat cu 0.0372 unități, ca majoritatea monedelor. Până marți a ajuns la o valoare de 5.3349 lei.
Gramul de aur a trecut, săptămâna trecută, de pragul de 400 de lei, ajungând la valoarea de 415 lei pentru vineri, 22 noiembrie. Luni, a înregistrat scăderi semnificative de 7.4479 lei, iar marți de 7.6290 lei.
Scădere semnificativă pentru bursa de la București după primul tur al alegerilor prezidențiale din data de 24 noiembrie 2024. Experții spun că viziunea economică ce îi aparține lui Călin Georgescu este una „neconvențională” și asta ar putea afecta buzunarele românilor.
„În momentul în care apare o lebădă neagră de genul acesta, pare un eveniment care este complet neașteptat, evident, asta pune în discuție care sunt perspectivele pe termen lung.
În situația de față, pe măsură ce aflăm din ce în ce mai multe lucruri despre viziunea economică pe care o voi caracteriza ca fiind cel puțin neconvențională a lui Călin Georgescu, evident lucrul ăsta creează îngrijorări semnificative în rândul investitorilor și acesta este motivul pentru care vedem deja scăderi după primul tur și scăderi care cu siguranță ne putem aștepta la scăderi vor fi și mai mari, în cazul în care el va câștiga și al 2-lea tur”, a declarat Christian Năsulea, profesor în economie, pentru Digi24.