Curs valutar BNR, vineri, 13 decembrie 2024. La ora 13.00, Banca Națională a României va transmite cotațiile principalelor valute de pe piața internă. Ca de obicei, FANATIK vă transmite, în timp real, cum vor încheia săptămâna moneda euro, dolarul american, dar și celelalte monede relevante.
În ultima zi de cotație din această săptămână, moneda unică europeană și dolarul american s-au apreciat față de leu. În schimb, lira sterlină, francul elvețian și gramul de aur au fost în scădere.
Iată cotațiile Băncii Naționale a României de vineri, 13 decembrie 2024:
Săptămâna aceasta moneda euro s-a menținut sub pragul de 5 lei, în timp ce dolarul american s-a ținut aproape, iar acest lucru indică o stabilitate pe piața internă și că nu există riscul apariției unor surprize majore în ceea ce privește evoluția monedelor.
Cu toate acestea rămâne de văzut dacă, vineri, 13 decembrie, moneda unică europeană va rămâne sub acest prag sau dacă îl va depăși, dar și ce impact va avea acest lucru asupra economiei din țara noastră.
Trebuie să menționăm faptul că în ședința de cotație de joi, BNR a raportat un curs de referință de 4.9708 lei pentru un euro. Astfel, s-a raportat o creștere de +0.0024 unități, față de ziua precedentă.
În schimb, dolarul american a pierdut -0.0006 unități, fiind cotat pe minus la ultima ședință a BNR. Astfel, dolarul a fost vândut pe 12 decembrie cu 4.7332 de lei, conform reprezentanților Băncii Naționale a României.
Tot în ședința de cotație de joi, francul elvețian a pierdut teren în fața leului românesc. Vorbim de o depreciere a francului cu -0.0132 de unități, ajungând să valoreze 5.3401 de lei pe piața monetară.
La rândul său, lira sterlină, moneda oficială a Regatului Unit a urmat un trend ascendent. Joi, 12 decembrie, a crescut +0.0095 de unități, iar la ora actuală a ajuns la 6.0336 de lei.
De asemenea, la ultima ședință de cotație, prețul gramului de aur s-a scumpit cu +2.7455 de unități, ajungând la valoarea de 412.7388 de lei.
Cu excepția zilelor de weekend, BNR va actualiza zilnic cursul valutar astfel încât românii să știe cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.