News

Curs valutar BNR, vineri, 24 martie. Leul a pierdut pe linie în faţa euro, dolarului, lirei şi gramului de aur. Update

Curs valutar BNR, vineri, 24 martie 2023. Banca Națională a României va publica, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
24.03.2023 | 13:17
Curs valutar BNR vineri 24 martie Leul a pierdut pe linie in fata euro dolarului lirei si gramului de aur Update
Curs valutar BNR, vineri, 24 martie
ADVERTISEMENT
24-03-2023
11:23

Curs valutar BNR pentru vineri, 24 martie 2023

Leul s-a depreciat vineri atât daţă de moneda euro cât și de dolarul american. De altfel, a fost un sfârşit bancar de săptămână pe roşu, moneda naţională neavând o zi bună nici comparativ cu francul elvețian şi nici cu lira sterlină.

Gramul de aur a recuperat şi el puternic, peste 6 lei într-o singură zi. Iată cotațiile Băncii Naționalei a României de vineri, 24 martie: 

Euro: 4,9255 lei
Dolarul american: 4,5904 lei
Lira sterlină: 5,6013 lei
Francul elvețian: 4,9881 lei
Gramul de aur: 294,2340 lei

Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul pare să nu-și mai revină în ultima perioadă, după mai multe luni când a oscilat în jurul valorii de 5 lei și chiar a depășit această valoare. Cu toate acestea, e puțin probabil ca dolarul să reușească să mai depășească pragul psihologic de 5 lei în 2023.

Curs valutar BNR, vineri, 24 martie 2023. Își mai revine dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul american e tot mai departe ca valoare de moneda euro și nu pare capabil să-și mai revină, cel puțin nu în viitorul apropiat. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Joi, 23 martie, moneda unică europeană a pierdut 0.0018 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9214 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.5250 lei. Cu toate acestea, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9495 de lei. Deși în acest moment moneda euro pare departe de pragul psihologic de 5 lei, este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

La fel ca și euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de 0.0394 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5250 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și euro, Francul elvețian a pierdut 0.0093 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 4.9374 de lei. Totuși, francul elvețian forțează revenirea peste valoarea de 5 lei în următoarele luni, însă rămâne de văzut dacă va reuși acest lucru.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut 0.0461 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.5631 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a câștigat în valoare 3.0097 lei și este cotat la 287.9955 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când valora 293.9846 lei. Deși această valoare pare greu de egalat în următoarele luni, specialiștii cred că un gram de aur va oscila, totuși, între valori cuprinse între 265 și 290 de lei până spre finele anului 2023.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit