Sport

Ziua Z se apropie! Câte zile mai are Dinamo pentru a rezolva problema interdicţiei la transferuri

Dinamo are nevoie ca de aer de noi jucători prin care să fortifice echipa, însă interdicția la transferuri dictată de FIFA poate să îi îngroape pe "câini".
22.08.2021 | 12:47
Ziua Z se apropie Cate zile mai are Dinamo pentru a rezolva problema interdictiei la transferuri
ADVERTISEMENT

Echipa lui Dario Bonetti şi-a arătat limitele la Ovidiu, în confruntarea cu Farul Constanţa, pierdută fără drept de apel, scor 0-3. Dinamo a început campionatul cu entuziasm obţinând şase puncte în primele trei etape, însă apoi s-a stins.

Dinamo a ajuns la trei eşecuri la rând şi conducerea este îngrijorată de faptul că transferurile sunt blocate şi Dario Bonetti trebuie să se bazeze pe jucători tineri aduşi de la echipa a doua, fără experienţă la nivelul primei divizii.

ADVERTISEMENT

Dinamo mai are 16 zile la dispoziție să ridice interdicția la transferuri

Timpul este principalul duşman al celor de la Dinamo. Mai sunt 16 zile din perioada de mercato din această vară în care se pot înregistra transferuri, însă ridicarea interdicţiei de la FIFA este mai dificilă decât pare.

Preşedintele executiv al clubului, Iuliu Mureşan, a declarat pentru FANATIK că procesul este unul de durată şi că va face toate eforturile ca Dinamo să poată înregistra jucători în această perioadă de mercato:

ADVERTISEMENT

Mureşan: “Acest lucru nu se va întâmpla într-o săptămână”

“Nu vin cu vești bune. Lucrăm să ridicăm interdicția de transferuri de la FIFA, însă acest lucru nu se va întâmpla într-o săptămână și nu pot să vă dau un orizont de timp în care se întâmplă asta.

Încercăm să rezolvăm cât se poate de repede această problemă pentru că avem nevoie de transferuri, de jucători cu experiență și în acest moment suntem blocați. Sper să putem rezolva și să mai prindem o perioadă în care să facem transferuri”, a spus Mureșan înaintea meciului cu Farul.

ADVERTISEMENT

Dinamo are nevoie ca de aer de jucători cu experienţă!

Meciul cu Farul Constanţa a arătat slăbiciunile echipei, Dario Bonetti fiind obligat încă din prima etapă să forţeze mai mulţi jucători tineri la acest nivel, debutanţi la nivelul primei divizii din România.

Nu se pune problema ca Dinamo să facă transferuri pe bani, însă conducerea şi-a creionat deja o listă de jucători liberi care ar putea fortifica echipa astfel încât Bonetti să aibă la dispoziţie mai mulţi jucători cu experienţă. Termenul limită pentru transferuri pentru Liga 1 este 6 septembrie 2021. 

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, pe picior de plecare?

Nici la capitolul financiar Dinamo nu să strălucit. DDB virează lunar 80.000 de euro în club, însă clubul are nevoie şi de alte surse de finanţare după ce a fost abandonat de Pablo Cortacero, acţionarul majoritar neavând investit 1 euro în club în ultimul an.

Astfel, un transfer al lui Deian Sorescu pentru o sumă apropiată de 1 milion de euro ar mai rezolva din problemele financiare ale clubului. Dinamo nu îşi mai permite să acumuleze restanţe pentru că în insolvenţă toate salariile trebuie plătite la zi.

Rămâne Dinamo şi fără Paul Anton? Bonetti îl aşteaptă pe teren pe mijlocaş

“Câinii” ar putea rămâne şi fără Paul Anton. Mjilocaşul dinamovist a fost extrem de nemulţumit de faptul că nu a fost declarat jucător liber de contract la comisiile FRF şi continuă să îşi caute dreptatea prin tribunale.

Dario Bonetti îl aşteaptă pe Anton înapoi pe teren după accidentare, în condiţiile în care este unul dintre puţinii jucători de mare experienţă care au rămas la club. Nu este exclus nici un transfer al lui Anton la un alt club.

Pentru Dinamo este esenţială ridicarea interdicţiei la transferuri pentru că lotul actual şi-a dovedit vulnerabilitatea în ultimele etape, pierzând fără drept de apel în faţa unor echipe ca: Mioveni, Chindia sau Farul.

“Trebuie să ne gândim să creștem calitatea jocului. Pentru a crește calitatea tinerilor, avem nevoie de timp. Problemele tehnice pot fi mai rele decât problemele financiare acum”, Dario Bonetti

  • 5 goluri a marcat Deian Sorescu la Dinamo în acest sezon
  • 16 zile mai are Dinamo la dispoziţie să facă transferuri
ADVERTISEMENT