News

Cursă nebună pe străzile din Craiova. Un motociclist a fugit de polițiști și a provocat un accident

Cursă nebună pe străzile din Craiova, unde un motociclist de 33 ani a fugit de polițiști și a provocat un accident, din fericire fără răniți.
31.03.2023 | 14:48
Cursa nebuna pe strazile din Craiova Un motociclist a fugit de politisti si a provocat un accident
Cursă nebună pe străzile din Craiova. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cursă nebună pe străzile din Craiova, după ce un motociclist în vârstă de 33 ani s-a crezut regele șoselei. Tânărul a fost observat cum conducea agresiv și cum nu respecta nicio regulă de circulație, astfel că mai multe mașini de Poliție au pornit în urmărirea sa.

Cursă nebună pe străzile din Craiova

Conform News.ro, motociclistul nu a oprit la semnalul polițiștilor și a încălcat mai multe reguli de circulație în timpul urmăririi ca în filme. În cele din urmă a lovit un autoturism din mers, iar motocicleta sa a fost proiectată în mașina polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Motociclistul teribilist a fost remarcat inițial de polițiști în noaptea de joi spre vineri, 31 martie, în timp ce acesta circula pe Calea București din Craiova, la intersecția cu Bulevardul Carol I.  Fără să-i pese că este atenționat de polițiști, tânărul și-a văzut de drum, chiar pe roșu la semafor.

“Întrucât conducătorul motocicletei nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din municipiul Craiova, iar pe perioada urmăririi, acesta a încălcat mai multe reguli de circulaţie printre care trecerea pe culoarea roşie a semaforului electric sau adoptarea unui comportament agresiv în trafic.

ADVERTISEMENT

În timp ce se afla pe strada Calea Bucureşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un tânăr, de 19 ani, din municipiul Craiova, motocicleta fiind ulterior proiectată în autospeciala de poliţie aflată în urmărirea sa”, a transmis IPJ Dolj.

Polițiștii l-au testat pe motociclist cu aparatele etilotest și drugest, rezultatele fiind negative. Pentru actul său de teribilism a fost amendat cu 3.915 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, perioadă în care nu va mai avea dreptul legal să conducă pe drumuri.

ADVERTISEMENT

Un motociclist murea în urmă cu o săptămână în București, după un accident pe Splaiul Unirii din Capitală. Accidentul grav de circulație a fost înregistrat în seara de 23 martie, în jur de ora 22:12. Conform polițiștilor, conducătorul motocicletei era un tânăr în vârstă de 29 de ani, care venea dinspre Podul Șerban Vodă spre Podul Mărășești.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și ambulanța, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, în ciuda manevrelor de resuscitare. Traficul rutier a fost restricționat atunci zeci de minute pe Splaiul Unirii, pe segmentul de drum cuprins între Podul Șerban și Podul Mărășești. Polițiștii au stabilit că motociclistul s-a ”autoaccidentat”, deci cel mai probabil a căzut de pe motocicletă din mers.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, în România există aproximativ 500.000 de motocicliști, iar această cifră crește cu 7000 pe an. În 2010, în urmă cu 13 ani, în România existau 387.000 de motocicliști. Comparativ, în 2010 existau în România aproximativ 6 milioane de șoferi de autoturisme, iar acum există peste 8 milioane, la 9.22 milioane de autoturisme înregistrate în țara noastră. Statistic, 200.000 de români își obțin în fiecare an carnetul de șofer.

ADVERTISEMENT