Hotnews

„Cursa” pentru clasa zero: 5.000 de copii înscrişi în două ore

Tur de forţă pentru părinţi, în prima zi a înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Nu mai puţin de 5.000 de prichindei de până la 6 ani şi-au rezervat locuri în instituţiile de...
23.02.2015 | 15:18
„Cursa” pentru clasa zero: 5.000 de copii înscrişi în două ore
ADVERTISEMENT

Tur de forţă pentru părinţi, în prima zi a înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Nu mai puţin de 5.000 de prichindei de până la 6 ani şi-au rezervat locuri în instituţiile de învăţământ care îşi vor deschide porţile la toamnă. Oficialii Ministerului Educaţiei le cer părinţilor să stea liniştiţi, căci sunt locuri pentru toţi micuţii.

Grabă mare la înscrierea în clasa pregătitoare. Părinţii au luat cu asalt şcolile din toată ţara, de teamă să nu rămână cu prichindeii neînscrişi. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi asigură pe cei mari că sunt suficiente locuri la şcoală pentru copiii lor şi că cerereile de înscriere se pot depune până la data de 13 martie. În acest an, circa 180.000 de puştani vor face primii paşi într-o sală de clasă de la grupa pregătitoare. Calendarul stabilit de minister până în toamnă este unul care permite rezolvarea oricăror situaţii neplăcute în procesul de înscriere.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 20-21 martie, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare vor fi afişate listele copiilor înscrişi după prima etapă. Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate pe 23 martie, la unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Citeşte mai mult pe www.click.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri