News

Cursul valutar BNR de marți, 6 septembrie. Dolarul, din nou mai valoros ca moneda euro. Update

Banca Națională a României a anunțat cursul valutar pentru marți, 6 septembrie 2022. Românii pot afla și cât valorează un gram de aur sau ce alte cotații există pe piață.
06.09.2022 | 03:30
Cursul valutar BNR de marti 6 septembrie Dolarul din nou mai valoros ca moneda euro Update
Cursul valutar BNR de marți, 6 septembrie, toate detaliile de care ai nevoie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
06-09-2022
10:08

Curs valutar BNR, 6 septembrie. Dolarul, peste euro

BNR a postat noile cotații pentru principalele valute de pe piața internă și pentru gramul de aur.

Euro – 4.8287 lei
Dolar american – 4.8481 lei
Franc elvețian – 4.9487 lei
Lira sterlină – 5.6243 lei
Gramul de aur – 266.7799 lei

Așa cum v-am obișnuit, ca de fiecare dată FANATIK vă spune la secundă tot ce se întâmplă cu marile valute de pe piața internațională. Indiferent că sunteți interesat de valoarea unui euro sau de cât ar putea să coste un dolar, site-ul nostru vă spune tot ce trebuie să știți ca să fiți sigur că nu pierdeți niciun detaliu din vedere.

Cursul valutar BNR de marți, 6 septembrie

Asistăm cu toții la o luptă teribilă între principalele două monede, o luptă în care euro, aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, a risipit un avantaj enorm pe care îl avea la începutul anului. De altfel, aproape nimeni nu se gândea măcar la o asemenea revenire în formă a dolarului.

ADVERTISEMENT

Moneda americană a prins curaj și a urcat constant în topuri. Războiul din Ucraina a contribuit și el din plin la picajul monedei euro, una care pare că nu se regăsește și traversează o perioadă cel puțin tulbure.

Cât costă un euro

Euro nu a început bine deloc nici această săptămână, una în care a pierdut din nou câteva unități prețioase. A ajuns să coste 4.8215 lei, dar atenție, prăbușirea pare una care s-ar putea să continue. Repetăm, atenție mare pentru toți cei care au agoniselile în această monedă.

ADVERTISEMENT

Și specialiștii Băncii Naționale au tras un semnal de alarmă și au transmis că situația euro s-ar putea să fie una de lungă durată. Circumstanțe sunt, așa cum spuneam mai sus, dar nu și scuze pentru ceea ce se întâmplă. De altfel, scuzele nu ajută pe nimeni într-o asemenea situație.

Ce valoare are un dolar american

Ei bine, da, dolarul își continuă ascensiunea și a devenit rege pe piața valutară. Moneda americană nu mai are teamă de nimic, se consolidează de la o zi la cealaltă și devine din ce în ce mai puternică. Dolarul este cel pe care trebuie să-l aibă toți investitorii în vedere atunci când se gândesc la bani serioși.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu lira sterlină

Lira sterlină a început săptămâna cu un ușor minus, dar ușor este cuvântul de bază. A pierdut foarte puțin din valoarea pe care o avea vineri, ceea ce o face în continuare regină. Și lucrul acesta se simte de fiecare dată când cei cu lire sterline merg la casele de schimb valutar.

Curs BNR pentru francul elvețian

Francul elvețian care a speriat și i-a lăsat pe mulți dintre români fără nopți a crescut în debutul săptămânii. Nu cu mult, dar moneda a rămas în continuare redutabilă.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns un gram de aur

Nu mai puțin de 267.7230 lei costă un gram de aur. Vorbim despre o creștere zdravănă, o creștere care s-ar putea să fie chiar mai mare până la finalul lunii.

ADVERTISEMENT