Cursuri suspendate în școlile în care se va vota la alegerile locale. Decizie oficială a autorităților. Document

EXCLUSIV FANATIK
Adrian Ilie   
în Exclusiv
23/09/2020, 12:21
Cursuri suspendate în școlile în care se va vota la alegerile locale. Decizie oficială a autorităților. Document EXCLUSIV FANATIK
Secțiile de votare suspendă activitatea în școli/ Foto: Hepta

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca școlile în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică să-și suspende cursurile în perioada 25-29 septembrie.

În aceste școli, orele se vor desfășura în format exclusiv online, fără prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ.

Măsura este motivată de considerente sanitare, fiind necesare dezinfecția spațiilor înainte, precum și după ziua votării.

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”, se arată în Hotărârea nr. 46 a CNSU.

De asemenea, este menționat faptul că orele se vor relua pe 30 septembrie, cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva infectării cu coronavirus.

Hotărârea este semnată de către primul-ministru Ludovic Orban, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Prezentăm mai jos, integral, documentul adoptat de către CNSU:

 

 

Suspendarea cursurilor a fost invocată de către premierul Ludovic Orban și cu câteva zile înainte, invocând necesitatea implementării unor măsuri de igienă pentru procesul electoral.

Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăpti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat premierul, pe 19 septembrie.

Chiar și președintele Iohannis a admis că alegerile vor perturba câteva zile procesul de învățământ.

Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte. Așadar, cel puţin o zi sau două înainte de vot scoală va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă”, declara preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii septembrie.

Închide ×