News

Ministrul Educației, anunț privind cursurile din 23 decembrie: ”Școlile au posibilitatea de a decide dacă fac sau nu ore”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț în privința modului de organizare pentru cursurile din 23 decembrie. Oficialul a spus că școlile au posibilitatea de a decide în privința acestei zile.
17.12.2021 | 20:33
Ministrul Educatiei anunt privind cursurile din 23 decembrie Scolile au posibilitatea de a decide daca fac sau nu ore
ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile au posibilitatea de a decide dacă fac sau nu cursuri pe 23 decembrie.

Conform oficialului Guvernului, decizia aparţine conducerii unităţii, iar cursurile cu prezență fizică pot fi înlocuite cu o temă de vacanţă sau cu întâlniri informale.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, anunț privind cursurile școlare din 23 decembrie. Decizia, la îndemâna unităților de învățământ

După un an 2021 extrem de dificil, cu multe provocări, elevii și profesorii din România se pregătesc de intrarea în vacanța prilejuită de sărbătorile de iarnă.

Data de 23 decembrie ar putea fi prima zi de vacanță, anunță ministrul Educației. Școlile pot decide dacă fac sau nu cursuri în această zi.

ADVERTISEMENT

Precizarea a fost făcută vineri, 17 decembrie, de Sorin Cîmpeanu, cel care a precizat că decizia aparţine directorului fiecărei unităţi de învățământ, după consultări cu cadrele didactice.

”Dată fiind configuraţia acestui an şcolar şi provocările pe care acesta le-a adus pentru copii şi cadre didactice, Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea unităţilor şcolare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

ADVERTISEMENT

Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei, pe Facebook.

Din spusele ministrului, această decizie a fost luată pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor copiilor, dar şi pentru a întări procesul de descentralizare.

ADVERTISEMENT

”Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății”, mai adaugă oficialul.

Cât durează vacanța de iarnă

Potrivit Ministerului Educației, elevii din România vor avea vacanţă de iarnă de la data de 23 decembrie 2021 până pe 3 ianuarie 2022.

Elevii din gimnaziu și liceu vor reveni la scoală pe 3 ianuarie, iar cei din clasele 0 – IV vor reveni în bănci pe 10 ianuarie.

ADVERTISEMENT