News

Cursurile și seminariile din facultăți se vor desfășura online și din toamnă! Revenirea pe băncile școlii se amână din cauza COVID-19. Exclusiv

15.07.2020 | 13:40
Cursurile si seminariile din facultati se vor desfasura online si din toamna Revenirea pe bancile scolii se amana din cauza COVID19 Exclusiv
Cursurile și seminariile din facultăți se vor desfășura online și din toamnă! Revenirea pe băncile școlii se amână din cauza COVID-19. Exclusiv . Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Al doilea semestru din anul școlar și universitar 2019-2020 a fost afectat de pandemia de coronavirus. Cursurile s-au mutat în online, iar elevii și studenții au învățat de acasă. Din informațiile FANATIK, această situație va rămâne neschimbată și din toamnă, cel puțin la nivel universitar.

În luna iunie, oficialii Ministerului Educației și Cercetării erau optimiști în legătură cu revenirea în băncile școlilor odată cu începerea noului an școlar. Însă, numărul tot mai mare de cazuri din ultimele săptămâni va afecta, cel mai probabil, și începutul noului an școlar.

ADVERTISEMENT

Astfel, din informațiile FANATIK, cursurile și seminariile din facultăți se vor desfășura în mediul online și începând din toamnă. Încă nu este o decizie definitivă, însă toate discuțiile duc în această direcție.

Cursurile și seminariile din facultăți se vor desfășura online și din toamnă!

Mai mult, această situație ar putea să dureze pe tot parcursul anului universitar următor, însă, dacă situația o va permite și numărul infecțiilor va scădea considerabil, studenții se vor putea întoarce la facultate începând cu semestrul al doilea.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește învățământul primar, gimnazial și cel din licee, încă nu s-a luat nicio decizie, însă Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis că ia în calcul și scenariul prin care toate cursurile se vor desfășura online:

Ministrul Educației, anunț pesimist și pentru învățământul preuniversitar: “Nu e cazul de situație normală”

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a spus ministrul Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Anul școlar 2020-2021 începe pe data de 14 septembrie, în timp ce noul an universitar va începe pe data de 28 septembrie.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata...
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”