News

Cursurile unei școli din Suceava au fost suspendate după ce o elevă a fost confirmată cu Covid-19.

11.06.2020 | 19:30
Cursurile unei scoli din Suceava au fost suspendate dupa ce o eleva a fost confirmata cu Covid19
Elevii din ani terminali s-au întors la școală. Câţi au participat la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cursurile de pregătire pentru examenele naționale pe care elevii din Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava le vor susține, au fost suspendate după ce o elevă din clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu Covid-19.

Cursurile unei școli din Suceava au fost suspendate după ce o elevă a fost confirmată cu Covid-19

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Cezar Andrei.

ADVERTISEMENT

Potrivit Agerpres, eleva a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus în cursul zilei de miercuri, 10 iunie, la o zi distanță după ce mama fetei a fost confirmată, la rândul său, infectată cu Covid-19.

Eleva s-a pregătit timp de o săptămână alături de nouă colegi și un profesor, care vor fi acum testați și ei. Elevii și profesorii din școală au fost trimiși acasă, unde vor sta în izolare la domiciliu, timp în care Direcția de Sănătate Publică Suceava va demara o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate este al doilea caz al unui elev infectat cu noul coronavirus în județul Suceava, fiind un semnal de alarmă pentru cei care sperau că elevii se vor putea întoarce la școală fără probleme în perioada imediat următoare.

Primul caz a fost cel al unei tinere din Poiana Micului, o elevă din clasa a XII-a a Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care a participat, alături de alți colegi, la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat pentru anul 2020.

ADVERTISEMENT

Eleva respectivă este internată în Spitalul Județean de Urgență Suceava, alături de mama sa. Tânăra este asimptomatică.

Suceava a fost considerat cel mai mare focar de coronavirus din România, aici fiind înregistrate 3.668 de cazuri de persoane infectate.

ADVERTISEMENT

Suceava a fost primul județ din România obligat să intre în carantină în timpul stării de urgență, autoritățile fiind nevoite să blocheze accesul în județ pentru a controla focarul de Covid-19.

ADVERTISEMENT