News

Curtea de Apel Craiova respinge cererea de suspendare a procedurii de adopție a Sorinei. Ce se întâmplă acum cu copila de 8 ani

05.07.2019 | 18:11
Curtea de Apel Craiova respinge cererea de suspendare a procedurii de adoptie a Sorinei Ce se intampla acum cu copila de 8 ani

Decizie de ultimă oră luate de autoritățile române în cazul Sorinei, fetița de 8 ani a cărei adopție la o familie de americani a făcut turul presei și al televiziunilor. Astfel, cererea de suspendare a procedurii de adopție a Sorinei de către familia Săcărin, formulată de procurorul general al României, a fost respinsă, vineri, de judecătorii Curții de Apel Craiova. Prin această decizie, magistrații Curții de Apel Craiova au respins cererea de suspendare a efectelor hotărârii de adopție a Sorinei, dar nu s-au pronunțat încă referitor la cererea de revizuire a deciziei.

Ce se va întâmpla cu adopția Sorinei după decizia Curții de Apel Craiova

Astfel, părțile așteaptă o sentință pe data de 10 iulie, a anunțat pentru Libertatea avocatul familiei Săcărin, Clara Istrate. Avocații susțin că în cazul în care judecătorii resping și cea de-a doua cerere a procurorului general, solicitarea de a o reține pe Sorina în țară și de a-i asigura doar aici consiliere psihologică nu mai are niciun sens.

Avocații familiei de români cu cetățenie americană au declarant încă dinainte de sentință că respingerea cererii era singura variantă plauzibilă: „Se va respinge cererea de suspendare, asta se va întâmpla. Să se pronunţe instanţa şi vom vedea după aceea, cu toţii, hotărârea. Între timp, procurorul general ar trebui să mai citească puţin procedura civilă şi să cunoască efectele autorităţii de lucru judecat a hotărârii civile”.

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie în cazul Sorinei, fată de 8 ani adoptată de un cuplu de români din SUA
Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general al României, Bogdan Licu, în ceea ce o privește pe Sorina *foto: digi24.ro

Ce spune avocatul familiei care vrea să o adopte pe Sorina

Cazul Sorinei a luat o amploare națională, iar dezinformările au circulat intens în spațiul media. Astfel, procurorul general al României, Bogdan Licu, a cerut revizuirea deciziei juridice în cazul adopției, dar cererea sa a fost respinsă.

 „Procurorul general este dezinformat pentru că nu a luat la cunoştinţă de actele de adopţie. Dânsul s-a antepronunţat pur şi simplu. A depus aceste acţiuni, în mod nejustificat, după scandalul din presă. Ce legătură are modalitatea în care a fost luată fetiţa de către doamna procuror Piţurcă cu modalitatea în care s-a realizat adopţia? Sunt două chestiuni total diferite”, a mai spus avocatul familiei Săcărin.