Hotnews

Curtea Europeană de Justiţie: “TAXA AUTO din România este ILEGALĂ”

Săptămâna trecută, Curtea Europeană de Justiţie a hotărât, din nou, că taxa de mediu/ poluare pe care statul român o încasează de la populaţie la înmatricularea maşinilor noi este...
01.12.2015 | 16:48
Curtea Europeană de Justiţie:
ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, Curtea Europeană de Justiţie a hotărât, din nou, că taxa de mediu/ poluare pe care statul român o încasează de la populaţie la înmatricularea maşinilor noi este ilegală.

În ultimii ani, România pierde constant astfel de procese dar autorităţile de la Bucureşti nu renunţă la această taxă.Prin urmare, se consumă sume foarte mari de la bugetul de stat cu aceste procese şi cu birocraţia aferentă. Sute de funcţionari din toată România gestionează mii de dosare cu litigii privind taxa auto.

ADVERTISEMENT

Este o muncă inutilă pentru că în România s-a consolidat o practică judiciară care întotdeauna dă dreptate proprietarilor de autoturisme care dau statul în judecată pentru a recupera taxa încasată abuziv. În ciuda litigiilor pierdute şi a costurilor uriaşe pentru statul român, celebra taxă auto introdusă de Rovana Plumb nu a fost anulată. Taxa auto a fost modificată de câteva ori, după deciziile instanţei europene, dar guvernanţii nu au anulat-o.

Curtea Europeană de Justiţie din Luxemburg consideră că este o taxă discriminatorie şi, astfel, mulţi români vor putea să-şi recupereze banii plătiţi ilegal pentru înmatricularea maşinilor. Avocatul general al Curţii susţine că această taxă este o modalitate incorectă a statului român de a lua bani de la proprietarii de autoturisme.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.romaniatv.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri