News

Exclusiv. Cum arată astăzi curtea în care Gheorghe Dincă și-a ascuns victimele. ”Ultima dată a venit băiatul lui și a deschis porțile. Era cu poliția”. Foto

FANATIK a obținut în exclusivitate imagini din curtea lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-a răpit, torturat și ucis, acum mai bine de doi ani, pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.
20.12.2021 | 11:47
Cum arată astăzi curtea în care Gheorghe Dincă și-a ascuns victimele Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Calea Craiovei din Caracal a fost locul în care s-a petrecut cea mai mare atrocitate din ultimii ani. În 2019, pe 26 iulie, România era sub spectrul terorii. O teroare pe care oricine a putut să o întrevadă așa cum a simțit-o atunci când, cu doar o zi înainte, pe 25 iulie, Alexandra Măceșanu suna, de trei ori, la poliție și cerea, disperată, ajutorul. Politicoasă, cu o voce de copil care își pune speranța în autorități, așa cum învățase la școală.

Doar că, în fapt, nu avea nicio șansă să scape din mâinile lui Gheorghe Dincă. Iar ultimele imagini pe care le-a văzut, dacă a fost ucisă de omul care a devenit, pentru prea puțin timp doar, inamicul public numărul 1 din România, au fost cele din curtea lui. Și cerul…

ADVERTISEMENT

Cum arată acum curtea lui Gheorghe Dincă

Un gard înalt, năpădit de iederă, ascunde vederii de la stradă o casă dărăpănată, neagră ca sufletul unui diavol. Dacă te grăbești să ajungă la Craiova și arunci o privire fugară spre gard crezi că este doar o altă dărăpănătură, așa cum sunt destule în periferia Caracalului.

Dar, o simplă privire pe, să zicem, Google Maps, te anunță că, în fapt ai trecut pe lângă casa lui Gheorghe Dincă.

ADVERTISEMENT

Iar dacă te apropii de casă, parcă și noroiul te împiedică să ajungi lângă gardul care ascunde, în spatele său, o tragedie cumplită petrecută acum doi ani și jumătate și care, acum, încă nu a fost soluționată de autoritățile competente. Ușa, închisă cu două lacăte și un lanț gros, strălucitor, îți indică că nu ai voie să intri acolo. Este și un afiș, sec, pus de autorități: ”Imobil aflat sub sechestru conform art 252 din Codul de Procedură Penală”.

Curtea atrocităților este, acum, părăsită. Niciun suflet nu mai trece pe acolo, parcă și șobolanii o ocolesc. Buruienile însă, nederanjate de nimeni și de nimic, au prosperat. Chiar au invadat, pe alocuri, și cerdacul pe care stătea Gheorghe Dincă în timp ce își făcea planurile malefice.

ADVERTISEMENT

Curtea și casa lui Gheorghe Dincă, în paragină

Curtea și casa lui Gheorghe Dincă sunt, acum, parcă o imagine, o vedere, din iad. Totul stă să cadă, totul este parcă locul unde un regizor ca Lars von Trier și-ar filma următoarea producție, una postapocaliptică și deprimantă.

FANATIK a reușit să obțină singurele imagini din curtea lui Gheorghe Dincă. Nu din fața casei, acolo unde inamicul public al României, așezat pe o găleată, vorbea cu anchetatorii… Nu, din lateralul și spatele casei, acolo unde nu a fost permis accesul nimănui pentru a nu ”afecta” probele. Probe care nici acum nu spun, dincolo de orice îndoială, unde, cum, când și dacă le-a ucis Gheorghe Dincă pe fetele pe care a recunoscut că le-a sechestrat.

ADVERTISEMENT

Iedera, scaieții, buruieni de toate felurile și câțiva copaci sfrijiți mai sunt singurii martori ai grozăviilor care s-ar fi petrecut acolo. Străjuiesc și casa construită din piatră și lemn vopsit negru. Acum, piatra parcă este pe punctul să se prăbușească, sub povara prea multor amintiri grele. Sau, pur și simplu, Gheorghe Dincă a construit o casă ca o fortăreață fără să se priceapă prea bine la zidărie.

Dar acum, cerdacul lui, din piatră și termopane ieftine, este pe punctul să cadă. Tencuiala, și aceea groasă, parcă pusă să țină și ea cărămizile mai bine, cade pe alocuri, iar lemnele groase, folosite ca stâlpi, par deja putrede.

Fiul lui Gheorghe Dincă, ultimul om care a intrat în curte

Vecinul de-o viață a lui Gheorghe Dincă, omul care a locuit cu el gard în gard, Pătru Eugen, a vorbit cu echipa FANATIK despre curtea ororilor. ”Nu se mai aude nimic de acolo, câinii au fost luați și nutriile la fel”, ne spune el.

Ba chiar, zice vecinul care e și acum șocat de ce s-a petrecut la doar câțiva metri de casa lui, casa și curtea lui Gheorghe Dică nu a fost vizitată, în doi ani și jumătate de la tragedie, decât o singură dată după ce autoritățile și-au ”terminat” ancheta care nu lămurește, nici acum, nimic.

”A venit fiul lui Dincă, era cu poliția. Au luat WC-ul care era pe acolo și au plecat”, spune Pătru Eugen, vecinul de la numărul 171 al lui Gheorghe Dincă, locatarul de la numărul 169 de pe Calea Craiovei.

Alexandra Măceșanu plângea disperată în casa lui Gheorghe Dincă

Înregistrarea celor trei apeluri la Poliție făcute de Alexandra Măceșanu a ajuns, în urma scandalului mediatic fără precedent, în spațiul public. Traumatizată, fata de 15 ani sunase disperată la Poliție pentru ca cei de la capătul firului să o ironizeze, spre rușinea purtătorilor de uniforme ce păreau, în fapt, deranjați că au treabă.

Și, până s-au prins că treaba e serioasă, s-au scurs minute bune. Poate esențiale în economia salvării Alexandrei, o răpire fiind, de cele mai multe ori, rezolvată doar de o intervenție ultrarapidă au autorităților. Dar asta e doar în teorie, nu și în România, țara în care poți muri cu dreptatea și cu telefonul în mână, sub atenta supraveghere a poliției.

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Comunicatul dat de TAS în cazul Simonei Halep
Comunicatul dat de TAS în cazul Simonei Halep
Ce spune China despre vânzarea de arme Rusiei pentru războiul din Ucraina. Mesajul...
Ce spune China despre vânzarea de arme Rusiei pentru războiul din Ucraina. Mesajul clar către Kiev
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep...
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep le-a cerut daune de 10 milioane de dolari
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese...
Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese pedala de accelerație în loc de frână
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două...
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două mașini noi
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000...
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000 de lei? Toate calculele
Salarii de 4.000 de euro pentru români. În ce țară pot avea acest...
Salarii de 4.000 de euro pentru români. În ce țară pot avea acest venit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în...
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în cazul Navalnîi - VIDEO
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant