News

Cum a devenit curtea unei bunicuțe din Ungaria o atracție turistică. Matușica Eta primește turiști din toată lumea

O bunicuță din Ungaria a început să-și decoreze curtea pentru a-și distra nepoții. În scurtă vreme tărâmul minunilor de Crăciun a început să atragă turiști din toată lumea.
19.12.2021 | 18:28
Cum a devenit curtea unei bunicute din Ungaria o atractie turistica Matusica Eta primeste turisti din toata lumea
ADVERTISEMENT

Etelka Józsefné Kajdácsi, cunoscută local ca „Auntie Eta” (Mătușica Eta), și-a deschis faimosul tărâm al minunilor de iarnă, după o pauză lungă de un an.

Situată în micul oraș maghiar Dabas, aproape de Budapesta, casa a devenit o atracție festivă, atrăgând vizitatori din toată lumea.

ADVERTISEMENT

Cum a devenit curtea unei bunicuțe din Ungaria o atracție turistică? Matușica Eta primește turiști din toată lumea

Mătușica Eta a început să monteze decorațiuni în urmă cu zece ani, pentru a-și distra nepoții, dar nu a putut să-și deschidă casa și grădina anul trecut din cauza pandemiei.

Acum are de două ori mai multe decorațiuni noi, inclusiv un Moș Crăciun care cântă în mărime naturală, un ren strălucitor și câțiva kilometri de luminițe de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Toți copiii, nepoții și ginerele mătușii Eta au lucrat două săptămâni pentru a se asigura că fiecare ornament este la locul lui. Eforturile lor nu au fost în zadar, vizitatorii venind chiar și din Franța pentru a admira rezultatele.

O parte din farmec este și mătușica Eta, care întâmpină fiecare oaspete în fiecare zi între orele 16:00 și 20:00 și oferă chiar și delicatese de casă gratuit.

ADVERTISEMENT

„Vorbesc cu oamenii, îi întreb de unde sunt”, a spus ea pentru Euronews„Este plăcut să vezi bucuria de pe fețele oamenilor când își dau seama că a meritat să vină aici de departe”.

Nu totul este însă decorat. În fiecare an, familia montează un brad de Crăciun gol, astfel încât vizitatorii să își poată marca vizita prin agățarea propriilor decorațiuni.

ADVERTISEMENT

Municipalitatea a lansat chiar și un tren pentru a ajuta vizitatorii să ajungă acolo și a fost amenajată și o parcare lângă casa mătușii Eta, care este deschisă publicului până pe 2 ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: