News

Lovitură dură pentru Biden. Curtea Supremă a SUA i-a blocat decizia de vaccinare obligatorie în companii

Curtea Supremă a SUA anulează decizia lui Joe Biden de vaccinare anti-Covid obligatorie în companiile cu peste 100 de angajați. Liderul american s-a declarat ”dezamăgit”.
14.01.2022 | 10:15
Lovitura dura pentru Biden Curtea Suprema a SUA ia blocat decizia de vaccinare obligatorie in companii
Curtea Supremă a SUA anulează decizia lui Biden de vaccinare obligatorie în companii. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Joe Biden a avut parte, așadar, de o înfrângere destul de severă, după ce mulți republicani i-au catalogat drept un abuz de putere decizia din septembrie 2021, potrivit căreia vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie sau testarea de coronavirus să se facă din proprii bani pentru companiile cu peste 100 de angajați.

Președintele american a spus că este ”dezamăgit” de pronunțarea Curții Supreme a SUA. Drept urmare, s-a deplasat la Capitoliu pentru a avea o discuție despre această hotărâre.

ADVERTISEMENT

Joe Biden a încercat să schimbe decizia Curții Supreme a SUA

Acolo s-a întâlnit cu senatori democrați, dar tot nu s-a găsit o soluție de a rezolva acest caz. ”Dacă eşuăm prima dată, putem încerca a doua oară”, ar fi spus Joe Biden în timpl reuniunii, potrivit BBC.

”Covid-19 se poate răspândi și se răspândește acasă, în școli, în timpul evenimentelor sportive și oriunde se adună oamenii.

ADVERTISEMENT

Acest tip de risc universal nu este diferit de pericolele de zi cu zi cu care se confruntă toți din cauza poluării aerului sau a oricărui număr de boli transmisibile

Este o încălcare semnificativă a vieții – și a sănătății – a unui număr mare de angajați”, a transmis Curtea Supremă a SUA, în hotârea luată.

ADVERTISEMENT

Angajații din structurile sanitare care beneficiază de fonduri federale, obligați să se vaccineze anti-Covid

În schimb, cea mai înaltă instanță a dat o hotărâre care i-ar putea deranja pe angajații din structurile sanitare cu fonduri federale. A aprobat vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru ei. Cei care refuză se vor putea testa, dar pe cheltuială proprie.

”Să se vaccineze împotriva Covid sau să se testeze în fiecare săptămână, pe cheltuiala lor. Nu este vorba de exercițiul zilnic al puterii federale.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o intruziune în viața și sănătatea unui mare număr de angajați”, a mai transmis Curtea Supremă a SUA. Decizia s-a luat cu o majoritate de șase voturi din 9 necesare. Restul trei s-au opus.

În septembrie 2021, mulți republicani, oameni din domeniul economic, au denunțat un abuz de putere după ce președintele SUA a impus vaccinare anti-Covid obligatorie sau testare cu banii din propriul portofel, a angajaților din companiile cu peste 100 de salariați.

Curtea Supremă a SUA, astfel, a dat dreptate pentru aproape 84 de milioane de oameni care s-au opus demersului lui Joe Biden.

”Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră (de a vă vaccina – n.r.) ne-a costat pe toți”, se adresa în septembrie Joe Biden celor care refuză imunizarea.

ADVERTISEMENT
Tags: