Fotbal intern

EXCLUSIV / Curtean şi Luchin pleacă la iarnă!

Dinamo e în plină reconstrucţie, dar şi într-un moment de restructurare a cheltuielilor. Au fost aduşi pînă acum doar jucători liberi de contract, plătindu-se doar o sumă de maximum 100.000...
28.09.2013 | 13:04
EXCLUSIV  Curtean si Luchin pleaca la iarna
ADVERTISEMENT

Dinamo e în plină reconstrucţie, dar şi într-un moment de restructurare a cheltuielilor. Au fost aduşi pînă acum doar jucători liberi de contract, plătindu-se doar o sumă de maximum 100.000 de euro, reprezentînd comisioane către agenţi şi prime de instalare.

Pe Marius Alexe s-au luat 500.000 de euro acum, pentru împrumutul pe un an la Sassuolo, iar pentru Constantin Nica s-au încasat 1,6 milioane de euro de la Atalanta. Au plecat, în vară, jucătorii cu salarii mari: Scutaru (8.000 de euro lunar), Andrei Cristea (10.000 de euro) şi Axente (9.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Conform surselor FANATIK, s-a încercat, fără succes, diminuarea contractelor lui Srgian Luchin şi Alexandru Curtean, cei mai bine plătiţi jucători în acest moment. Primul are un salariu lunar de 12.000 de euro, în timp ce Curtean cîştigă cu 2.000 de euro mai puţin. Ambii au fost anunţaţi că pot pleca la iarnă! De ce vrea Dinamo să scape de cei doi?

Şefii, supăraţi că nu le-au putut tăia din zerouri!

Pentru că Luchin, pe lîngă salariu, are şi bonusuri uriaşe în viziunea şefilor. El cîştigă 1.000 de euro pentru fiecare apariţie ca titular, la fel pentru o victorie pe teren propriu şi cu 500 de euro mai mult la succesul în deplasare. Convocarea la echipa naţională îi aduce cel mai mare bonus: conform unei clauze din contract, fundaşul de 27 de ani încasează cîte 4.000 de euro de fiecare dată cînd este chemat la echipa naţională! El mai are contract cu Dinamo pînă în 2016. 

ADVERTISEMENT

Şefii au încercat în vară să-i reducă salariul, dar fără succes. I-au transmis agentului său, Cristea Opria, să-i caute echipă în schimbul sumei de 800.000 de euro. Sumă care se va împărţi 50% – 50% între club şi agent, întrucît Opria are jumătate din drepturile federative ale stoperului. ”Am discutat cu cei de la Dinamo şi aşteptăm o ofertă bună, clubul agreează plecarea lui Luchin din cauza salariului mare. Aşteptăm să găsim o ofertă bună”, a spus Opria în această vară.

Curtean ia bani în plus în fiecare vară!

Curtean este şi el transferabil pentru că are un salariu lunar de 10.000 de euro, plus bonusuri în funcţie de performanţele individuale. Pe lîngă contract şi bonusuri, mijlocaşul de 26 de ani are o clauză în contract conform căreia primeşte în fiecare vară, înainte de startul sezonului, o primă de 18.000 de euro. Suma, care trebuie plătită pînă la finalul contractului, în ianuarie 2016, reprezintă bonusul la semnătură, pe care roş-albii nu i l-au putut plăti în ianuarie 2012, cînd s-a semnat acordul, aceasta fiind eşalonată pe toată durata contractului.

ADVERTISEMENT

Dinamo a plătit către Poli Timişoara 400.000 de euro pentru achiziţionarea lui Curtean. Mijlocaşul a renunţat, la acea vreme, la 50.000 de euro, sumă pe care o mai avea de recuperat de la Timişoara.

Tags: