Sport

Cușca din UFC, aproape să se „dărâme”! Lewis vs. Gane, cel mai așteptat meci al greilor din această vară

UFC revine cu un nou Pay-Per-View în această săptămână. Derrick Lewis și Cirly Gane se vor înfrunta pentru titlul interim la categoria grea în fața publicului din Houston, din Toyota Center, o arenă care va fi plină până la refuz.
07.08.2021 | 09:51
Cusca din UFC aproape sa se darame Lewis vs Gane cel mai asteptat meci al greilor din aceasta vara
ADVERTISEMENT

După multe tratative care nu s-au putut finaliza între actualul campion al categoriei grea, Francis Ngannou, fostul campion al categoriei semigrea care a decis să urce în altă divizie, Jon Jones, și conducerea UFC-ului, Dana White a fost nevoit să programeze o luptă pentru titlul interim la cea mai grea categorie din MMA, între Derrick Lewis și Cirly Gane.

Tot ce trebuie să știi despre Derrick Lewis – Cirly Gane, cel mai așteptat meci al greilor

Atât Lewis, cât și Gane intră în main-eventul principal de la UFC 265 cu un imens ascendent mroal, deoarece Gane este neînvins în cariera sa profesionistă, în timp ce Lewis se află într-o serie invincibilă de patru lupte, care include victorii asupra unor nume precum Curtis Blaydes și Alexey Oleynik.

ADVERTISEMENT

Aceasta va fi a doua șansă a lui Lewis la centură mondială, după cea pierdută în fața lui Daniel Cormier, la UFC 230.

Cel mai important meci din cariera lui Gane

Cu o înălțime de 1,95m, luptătorul din Franța a arătat până acum o deplasare și un mod de luptă total nou pentru categoria grea. Toți „greii” sunt cunoscuți pentru puterea pe care o au, dar Gane este cu totul diferit.

ADVERTISEMENT

Acesta este tehnic, rapid, are un mod de gândire a luptelor foarte dezvoltat și o condiție fizică de zile mari.

După o victorie dominantă în fața lui Alexander Volkov, Gane este pregătit să lupte pentru titlul interimar al categoriei grea. În ciuda faptului că a debutat în UFC doar acum 2 ani, Gane pare a fi noul star de care UFC are nevoie în Franța pentru a legitimiza artele marțiale mixte.

ADVERTISEMENT

Derrick Lewis l-a bătut pe actualul campion

Derrick Lewis, un luptător cu un stil total diferit față de al lui Gane, care are mai mereu o abordare înșelătoare pe timpul meciului și oricând poate să trimită o directă de dreapta care să termine lupta oricând.

Dacă îl învinge pe Gane, Lewis se poate întâlni din nou cu Francis Ngannou, actualul campion al categoriei grea. Cei doi s-au mai întălnit și în 2018, atunci când Lewis a câștigat la decizie.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că este o „bestie” în cușcă, Derrick Lewis este un comediant în afara ei. Acesta a oferit multe momente amuzante de a lungul carierei iar în viața reală este un tip foarte prietenos, apreciat de toată comunitatea MMA.

Lewis are șansa să devină cel mai bun din lume

Există o cantitate mică de dovezi convingătoare care să susțină probabil argumentul conform căruia Lewis ar fi cel mai bun din lume după acest weekend. Dacă îl va învinge pe Gane pentru a deveni campion interimar la categoria grea, va ajunge la cinci victorii consecutive.

O victorie asupra lui Gane ar însemna că Lewis a învins șase dintre primii 11 în clasamentul UFC la categoria grea, plus campionul, Francis Ngannou. Și dacă Lewis reușește cumva să-l „trimită la somn” pe Gane, va deține recordul pentru majoritatea KO/TKO din istoria UFC, 12 la număr, la egalitate cu Matt Brown.

Deși o victorie a lui Lewis în orașul său natal, Houston, l-ar face campion interim, e greu ca acestuia să i se pună eticheta de cel mai bun din lume. Deși l-a bătut pe Ngannou într-o luptă foarte controversată, evoluția ulterioară a camerunezului dovește că merită în continuare titulatura de „best in the world”.

De la acea luptă, Ngannou nu a mai pierdut, și a învins adversarii mai buni, inclusiv Miocic, cel mai bun la categoria grea din toate timpurile, și pe Jairzinho Rozenstruik . Ngannou l-a bătut pe Junior dos Santos, care l-a a trecut la rândul său de Lewis prin, knockout tehnic.

Ambii l-au „eliminat” pe Curtis Blaydes , dar Ngannou a făcut-o de două ori. Francis chiar deține o victorie asupra lui Cain Velasquez , care a fost cel mai dominant greu din UFC în perioada sa de glorie.

O victorie a lui Lewis ar fi masivă, dar Ngannou va rămâne omul de top datorită faptului că deține titlul suprem, indiferent de rezultatul de la noapte, cel puțin până la proba contrarie.

  • UFC 256 are loc pe data de 8 August, în jurul orei 05:30
  • 25 de victorii cu 7 înfrângeri este recordul lui Derrick Lewis în MMA, dintre care 11 victorii au venit prin knockout.
  • 9 victorii cu 0 înfrângeri este recordul lui Cirly Gane în MMA, dintre care 3 victorii au venit prin knockout.
ADVERTISEMENT