News

Cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri, descoperită în Ucraina. “Vecinii auzeau în continuu urlete”

Armata ucraineană a făcut o descoperire macabră în satele eliberate de ruși din regiunea Harkov: cutii cu dinți de aur smulși de la prizonieri.
05.10.2022 | 21:55
Cutie cu dinti de aur smulsi de rusi de la prizonieri descoperita in Ucraina Vecinii auzeau in continuu urlete
Dinți de aur, captura soldaților ruși. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură soldații ucraineni au descoperit o cutie cu dinți de aur. ”Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării, conform Digi 24.

Cutie cu dinți de aur găsită într-un subsol din Harkov

Vecinii au povestit îngroziți cum auzeau continuu urlete venite din acea încăpere. ”Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a explicat Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

În această cameră de tortură au suferit atât civili, cât și polițiști sau soldați ucraineni. Cea mai șocantă descoperire a fost cea a unei cutii în plastic umplută cu dinți de aur de la prizonieri.

”Un mini Auschwitz”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, paralelă cu practica naziștilor de a colecționa dinții de aur de la evreii care erau trimiși în camerele de gazare. ”Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, s-au întrebat retoric autoritățile de la Kiev.

ADVERTISEMENT

În zonele eliberate de ruși, armata ucraineană găsește tot mai multe camere de tortură, pe lângă gropile comune unde au fost aruncați civilii executați.

Până în prezent 176 de militari ruși sunt acuzați de crime de război în Ucraina. Procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, a explicat că zece dintre acești soldați au fost deja condamnați. În alte 44 de cazuri rechizitoriile au ajuns deja în instanță.

ADVERTISEMENT

Aceste persoane au fost identificate, probele infracțiunilor lor au fost strânse cu grijă și vor fi prezentate în instanță.

Zece militari ai armatei ruse au primit deja sentințe în instanțele ucrainene. Toți cei care vin pe pământul altcuiva cu arme ar trebui să înțeleagă că pedeapsa va fi inevitabilă”, a transmis Andriy Kostin.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei 176 de militari acuzați de crime de război, alte 626 de persoane sunt suspectate de săvârșirea infracțiunii de agresiune. Militarii ruși sunt acuzați că au făcut numeroase crime de război în aceste luni de când a început războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT